Home Telefoni Samsung osmislio telefon koji se savija oko ruke poput narukvice

Samsung osmislio telefon koji se savija oko ruke poput narukvice

Prvi savitljivi pametni telefoni koji će se pojaviti u prodaji na evropskom tržištu – Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X predstavljeni su prije nekoliko sedmica. Ako takva koncepcija bude prihvaćena od strane kupaca, a tehnologija dovoljno efikasna, neće izostati ni njezin dalji razvoj. Tako su se danas pojavili renderi novog Samsungovog savitljivog uređaja, izrađeni na osnovu skica iz patentnog zahtjeva.

Ovaj uređaj je zamišljen tako da se može omotati oko ruke i nositi kao pametna narukvica, ali za razliku od današnjih, očigledno će biti veći, a i cijela vanjska strana će mu se sastojati od ekrana. Glavni dio uređaja, dakle onaj koji će biti vidljiv kad „pogledate na sat“ će biti čvrst, ali će mu se odmotavanjem donjeg dijela, ekran drastično proširiti. Za zaštitu će koristiti in-screen čitač otisaka prstiju, a imat će i dvostruku kameru sa prednje i zadnje strane.

Neke kompanijie su već izbacile slične pametne narukvice, ali ovaj uređaj je specifičnih dimanzija. Ako ikada bude izrađen i pušten prodaju, svakako će biti zanimljivo vidjeti koliko će biti funkcionalan, ali koliko adekvatan za upotrebu.

(mobhr)