Home Telefoni Samsung pokazao rendere novog uređaja sa savitljivim ekranom

Samsung pokazao rendere novog uređaja sa savitljivim ekranom

Da Samsung misli ozbiljno kad su u pitanju savitljivi ekrani, govori novi render konceptualnog uređaja o kojem je već bilo riječi. Na danas održanom AI forumu, Samsung je pokazao kako zamišlja svoj budući preklopni telefon, a neki ga već nazivaju Fold 2.

Radi se o telefonu sličnog koncepta kao Motorola Razr koja takođe još nije zvanično predstavljen, ali smo o njemu već podosta čuli i nagledali se slika.

Tako bi Galaxy Fold 2 (ili kako će se već zvati) trebao sadržavati unutrašnji ekan koji bi, kad se rasklopi, trebao imati dijagonalu od 6,7 inča, dakle otprilike kao dobar dio današnjih klasičnih smartfona, iako postoje indicije da bi se mogao protegnuti i do 8,1 inča.

Pretpostavljamo da će uređaj sadržavati i ultimativni hardver, a s obzirom da je vremenski okvir lansiranja postavljen za proljeće, za očekivati je da će ga pokretati Snapdragon 865, odnosno odgovarajuća Exynos varijanta.

Isto tako treba vidjeti kako će proći prodaja prvog Folda koji je zbog nedorađenog ekrana u dolasku na tržište kasnio oko pola godine, ali u Samsungu su očito prilično uvjereni da su sve probleme vezane uz njega riješili i predviđaju da će sljedeće godine isporučiti oko 6 miliona savitljivih uređaja.

(mobhr)