Home Telefoni Samsung potvrdio da gasi Galaxy J seriju telefona

Samsung potvrdio da gasi Galaxy J seriju telefona

Već 10. aprila Samsung će prikazati nove modele Galaxy A serije na tri različite tačke na planeti – Evropa, Amerika i Azija – uključujući model Galaxy A80 i eventualno Galaxy A90, o kojem se ovih dana mnogo šuška. Ali, dok ne vidimo nove modele i podsećamo se Galaxy A30Galaxy A50 i Galaxy A70, koji će uskoro biti u prodaji i kod nas, potvrđujemo ono o čemu se već odavno priča – Galaxy J serija se ukida!

Potvrdila je to kompanija sama novim video snimkom, kreiranim upravo da objasni da Galaxy J serija odlazi, a da će njeno mesto zauzeti nova Galaxy A serija.

Stanje na tržištu se promenilo od momenta kad je Samsung bio konkurentan sa Galaxy J serijom i čak i pored činjenice da su ti telefoni uživali veliku popularnost, jer su nudili Samsung ime i kvalitet za malo novca, Galaxy J je počela da “gubi dah“ u trci sa ostalim jeftinijim telefonima sličnog kvaliteta.

Galaxy A je, s druge strane, bila korak ka premijum klasi, makar do polovine prošle godine i serija koja je nudila veliki broj opcija namenjenih premijum segmentu, ali u nižoj klasi. Cena Galaxy A telefona je padala, a danas već imamo modele svih cenovnih kategorija, koje su konkurentnije na tržištu, a serija je zadržala osećaj premijum klase.

Ono na čemu će Galaxy A serija insistirati je:

– Super AMOLED i kvalitetni ekrani
– Isečak u ekranu samo za kameru, bez klasičnog “notch-a“
– Veliki ekrani za ovu cenovnu klasu (Infinity 18:9, 19:9 i drugi)
– Skener otiska prsta u ekranu telefona
– Višestruke kamere, uključujući četvorostruku i trostruku
– Širokougaona kamera kao standard i boke efekat na svim kamerama
– Jače baterije, čija je autonomija duža
– Brže punjenje u najvećem broju modela
– Kvalitetniji materijali izrade i veliki broj (modernih) boja.

Sve ove promene neće uticati nimalo na vlasnike postojećih Galaxy J telefona, koje će kompanija nastaviti da podržava u potpunosti, u skladu sa uslovima garancije, koji su važili u trenutku kad je korisnik kupio bilo koji Galaxy J model. Takođe, Android ažuriranja isporučuju se i planirana su nova i za ove aktuelne modele.

Ostaje nam da vidimo šta je to novo Samsung spremio za 10. april, kad ćemo možda, kako smo rekli, upoznati i Galaxy A90 model, koji bi trebalo da donese u Samsung portfolio potpuno novi oblik telefona – slajder s rotirajućom kamerom, recimo. I bilo bi zanimljivo da Samsung objavi koliko je Galaxy J modela dosad izdato, kolika je prodaja ostvarena i koji model je bio najpopularniji.

U svakom slučaju, evolucija Galaxy serije se nastavlja u svim segmentima i stapanje Galaxy J serije u novu Galaxy A seriju je samo jedan od koraka, koje Samsung preduzima da ostane i dalje izbor najvećeg broja koriisnika na svim tržištima.

(mobit)