Home Ostalo Gadgeti Samsung predstavio Galaxy Watch 3 pametni sat

Samsung predstavio Galaxy Watch 3 pametni sat

Nakon novih telefona i tableta, Samsung je juče predstavio i svoj najnoviji pametni sat – Galaxy Watch3. Nosivi uređaj kombinuje luksuz i udobnost za nošenje tokom celog dana i noći. Ipak, ovaj pametni sat nije privlačan samo vizuelno, već preuzima i glavnu ulogu u stvaranju ličnog fitnes iskustva i poboljšanja kondicije.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Galaxy Watch3 stiže u veličinama od 41mm i 45mm, sa ekranima dijagonala 1.2 i 1.4 inča. Paneli su Super AMOLED tipa, sa rezolucijom od 360 x 360p i Gorilla Glass DX zaštitom. Okvir može da  se rotira i da se koristi za navigaciju kroz Tizen 5.5 operativni sistem. Pametni sat koristi Exynos 9110 čipset (dvojezgarni CPU @1.15GHz), uz 1GB RAM-a i 8GB skladišnog prostora. Tu je i verzija sa LTE modemom i eSIM podrškom. Samsung Galaxy Watch3 ima IP68 zaštitu od vode i prašine i MIL-STD-810G standard za izdržljivost. Baterija je kapaciteta 340mAh za 45mm model i 247mAh za 41mm verziju.

Samsung predstavio Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra i Galaxy Z Fold 2 telefone

Korisnici uz Blood oxygen (SpO2) mogućnost mogu da provere zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS obaveštenje odabranim kontaktima kako bi se odmah ukazala pomoć. Uz alatku za analizu trčanja  korisnik dobija trenutne informacije tokom džoginga, kao i prateće izveštaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih povreda, dok se potrošnja kiseonika meri VO2 analizom podataka. Korisnik u svojoj kući može kreirati i sopstveni fitnes studio uz pomoć Samsung Health aplikacije koja sadrži zbirku sa više od 120 različitih video vežbi.

Google Files aplikacija dobija Safe folder zaštićen PIN-om

Samsung Galaxy Watch3 će od 6. avgusta biti dostupan na selektovanim tržištima, dok u Evropu stiže od 21. avgusta. Oba modela su dostupna u  Wi-Fi only ili LTE + Wi-Fi varijantama u Mystic Silver boji. Mystic Silver i Mystic Bronze opcije su dostupne za 41mm Galaxy Watch3, dok će 45mm model biti dostupan u Mystic Silver i Mystic Black verzijama. Cene kreću od 429 evra za 41mm Galaxy Watch3 i 459 evra za 45mm verzije u Wi-Fi only opciji. LTE modeli koštaju 50 evra više: €479 i €509.

(benchmark)