Home Android Telefoni Samsung prikazuje svojstva Galaxy S4

Samsung prikazuje svojstva Galaxy S4

Samsung je predstavio Galaxy S4 telefon, 14. marta u Njujorku. Iako su mnogi očekivali novi dizajn, to se ipak nije desilo, ali je Samsung sa novim Galaxy S4 telefonom predstavio i dosta novih programskih svojstava. Danas, je i predstavio kratka uputstva o nekoliko najbitnijih svojstava koje možete pogledati ispod.

Air View/Air Gesture/Glove Friendly

Ako ste koristili Samsung Galaxy Note 2, onda ste vjerovatno upoznati sa Air View svojstvom koje radi sa S-Pen, dok u slučaju Galaxy S4 telefon to se može raditi i bez olovke, tj. samo sa prstima. Ovo je prilično korisna stvar, jer vam omogućava da pregledate sliku ili npr. video klip bez otvaranja istog. Sa Air Gesture možete mijenjati muzičke trake ili pomjerati se po web stranici bez dodirivanja ekrana. Sljedeća stvar koja je korisna jeste mogućnost rada sa telefon i ako imate rukavice. Zamislite da je  zima, i da morate koristiti telefon, sigurno je mnogo ljepše i toplije kada to možete raditi i sa rukavicama.

[youtube id=”q72GVxsBWCs” width=”600″ height=”350″]

Dual Camera

Kao što to vjerovatno znate Samsung Galaxy S4 dolazi u paketu sa 13MP zadnjom i 2MP prednjom kamerom. Sada možete koristiti obje kamere istovremeno kako bi napravili video snimak ili sliku. Dual Camera, takođe radi i sa video pozivima.

[youtube id=”JyDjR2-k0ik” width=”600″ height=”350″]

Sound & Shot

Sound & Shot je još jedno unikatno svojstvo koje dolazi u paketu sa Samsung Galaxy S4 telefonom. Koja vam omogućava da prilikom snimanja slike, snimite i audio. Pogledajte detaljnije u video klipu ispod kako to izgleda i kako funkcioniše.

[youtube id=”oDAPEFmbjZU” width=”600″ height=”350″]

S Translator

S Translator je svojstvo koje vam omogućava prevođenje na 9 različitih jezika. Pruža mogućnost prevođenja tekstulanih ali i glasovnih poruka. Zasad nema podrške za naše jezike, ali recimo da bi ova stvar mogla biti korisna priliko putovanja.

[youtube id=”3lLAyVr9G68″ width=”600″ height=”350″]

To su samo neke od svojstava koje dolaze uz Samsung Galaxy S4. Kako vam se sviđaju?