Home Ostalo Samsung razmišlja o uklanjanju 3.5 mm audio priključka na narednim premium telefonima

Samsung razmišlja o uklanjanju 3.5 mm audio priključka na narednim premium telefonima

Iako se radi o modelima koji se očekuju naredne (Note 10) i 2020. godine (Galaxy S11 ili neko novo ime koje Samsung busde smislio), znamo da se planiranje premijum telefona započinje bar godinu dana unazad, tako da najnovije informacije mogu imati kredibilitet. Takođe, stižu od strane pouzdanog izvora, a sugerišu da Samsung razmatra da ukloni priključak za slušalice sa pomenutih modela.

Razlog ovakve moguće je odluke je to što bežične slušalice postaju izuzetno popularne, a prema navodima analitičke kompanije Strategy Analytics, globalno tržište bežičnih slušalica će se povećati za 73,9 miliona modela do 2019. godine i preko 200 miliona u 2022. godini.

Izveštaj tvrdi da Samsung razmatra uklanjanje priključka na telefonima koji će biti objavljeni nakon jeseni naredne godine. To znači da će Galaxy Note10 ili Galaxy S11, ili oba modela stići bez jednog porta manje. Ovo će kompaniji omogućiti da poveća kapacitet baterije ili da prostor iskoristi za nešto drugo.

Do sada, Samsung je odolevao pritisku uklanjanja priključka za slušalice, kao i microSD slota, čime dodatno ima poverenje Android zajednice.

(benchmark)