Home Ostalo Samsung sprema Isocell GN1 senzor za kamere od 50 megapiksela

Samsung sprema Isocell GN1 senzor za kamere od 50 megapiksela

Samsung je predstavio novi image-senzor rezolucije 50 MP, koji poseduje phase detection auto-fokus (PDAF). U pitanju je Isocell GN1 čip, sa pikselima veličine 1.2 mikrometra. Svaki piksel poseduje dve fotodiode koje primaju svetlost iz različitih uglova (proces koji se naziva dual pixel technology).

Preuzmite Balkan Android aplikaciju

Ovo omogućava brži autofokus, ali i uspostavljanje rezolucija fotografija koje su uporedive senzorima od 100 megapiksela. Novi senzor takođe poseduje Samsung-ovu Tetracell tehnologiju u kojoj se četiri piksela kombinuju u jedan kako bi se absorbovalo više svetla i dobile svetlije fotografije u slabo osvetljenim uslovima.

Kombinacija ove dve tehnologije omogućava znatno ubrzanje autofokusa u slučajevima lošeg osvetljenja, ali i dobijanje kvalitetnijih i oštrijih fotografija u takvim uslovima. Isocell GN1 čip je, pored toga, sposoban za snimanje videa u 8K rezoluciji, sa 30 fps i stabilizacijom slike, kao i HDR snimanje u realnom vremenu.

Inače, Samsung je trenutno na drugom mestu na globalnom tržištu image senzora, na kome dominira Sony sa oko 55 procenata učešća.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera? Pridružite se našoj AndroidiOS ili Windows grupi.

(pcpress)