Home Telefoni Samsung “zaboravio” da je Note7 postojao

Samsung “zaboravio” da je Note7 postojao

Kada je 2011. godine Samsung pokrenuo Note seriju mobilnih uređaja, u pitanju su bili telefoni koji su u to vrijeme dolazili sa zaista velikim ekranima. Osam godina kasnije, tu je najnoviji Galaxy Note9 koji je bolji i napredniji nego ijedan prije, te je upravo zbog toga Samsung odlučio da proslavi svoj napredak jednom zanimljivom infografikom.

Infografika prati Note seriju uređaja od prvog, orginalnog Galaxy Note, preko Galaxy Note2 uređaja sa boljim S Pen olovkicom, Galaxy Note3 uređaja sa FullHD ekranom, Galaxy Note4 sa QHD ekranom, senzorom za otisak prsta i brzim punjenjem, te i prvog Note Edge uređaja sa ekranom zakrivljenim preko jedne ivice. Tu je, naravno, i Note5 koji je donio mnoštvo unapređenja u S Pen olovkici, uključujući i mogućnost pisanja bilješke kada je ekran ugašen. Međutim, stvari tu postaju zanimljive.

Naime, Samsung sa Galaxy Note5 “skače” na Galaxy Note8 uređaj, izostavljajući Galaxy Note7 sa ove liste. Naravno, jasno je zašto je on izostavljen – Note7 je Note uređaj sa najviše problema ikad (s obzirom da je eksplodiranje baterije zaista velik problem), te je Samsung nekoliko puta povlačio ove uređaje iz prodaje. Međutim, sa Note8 i novijim uređajima kompanija je napravila određene izmjene u procesu proizvodnje i testiranja baterija, tako da su problemi sa eksplodiranjem istih riješeni.