Home Android Telefoni Samsungov patent pokazuje telefon sa savijanjem na dva mjesta

Samsungov patent pokazuje telefon sa savijanjem na dva mjesta

Kada se govori o budućnosti mobilne telefone, većina vjeruje da su naredni korak telefoni sa savitljivim ekranima. Takvih telefona imamo već danas, u vidu Galaxy Z linije, odnosno Z Fold i Z Flip uređaja. Međutim, sudeći po informacijama do kojih je došao sajt LetsGoDigital, Samsungova orginalna ideja je daleko ambicioznija.

Naime, na kao što se moglo primijetiti na naslovnoj fotografijji, Samsung je zamislio uređaj koji bi mogao poslužiti kao omanji laptop koji možete sklopiti i staviti u džeo. Ono što je zanimljivo, a što ćete primijetiti na narednoj fotografiji, jeste Samsungov način na koji ovo žele postići – savijanjem na dva mjesta.

Ovaj patent registrovan je u Južnoj Koreji još 2018. godine, međutim Samsung još uvijek nije predstavio proizvod niti prototip ovog tipa – što svakako ne znači da isti ne postoji. Možda će naredni Z Fold doći sa ovim dizajnom, a možda i planiraju objaviti ovaj savitljivi “laptop” kao poseban uređaj Galaxy Z linije. Naravno, ovo su sve špekulacije – ne znamo kada bi kompanija mogla predstaviti išta slično, ni da li će uopšte to učiniti. Možda je u pitanju samo još jedan patent koji neće ugledati svjetlo dana. U svakom slučaju, uvijek je zanimljivo makar donekle steći dojam šta se vrti po glavama zaposlenika velikih kompanija poput Samsunga.

(photo: LetsGoDigital)