Home Telefoni Sharp sprema telefon standardnih dimenzija, ali trajanja jednog punjenja baterije od 7...

Sharp sprema telefon standardnih dimenzija, ali trajanja jednog punjenja baterije od 7 dana

Sharp je na našim prostorima manje poznat po pametnim telefonima, a više po kućnoj elektronici. Ali to ne znači da oni ne proizvode i pametne telefone već da su većinom orijentisani na domaće, japansko tržište.

Uprkos tome, s vremena na vrijeme pišemo i o njihovim telefonima tek toliko da vidimo u kojem se smjeru kreću u odnosu na konkurenciju. S novim S7 modelom Sharp stavlja više naglasak na autonomiju nego na sirovu snagu uređaja.

Na primjer, Sharp tvrdi kako će njegov S7 s jednim punjenjem baterije bez problema izdržati do 7 dana bez punjača. Inače baterija je srednjeg kapaciteta – 4.000 mAh, kakvu ima i većina drugih uređaja, drugih proizvođača.

Što se hardverske strane uređaja tiče Sharp S7 ne spada u donji segment, već srednji, zasniva se na Snapdragonu 630, ima 5,55-inčni IGZO LCD ekran rezolucije 2.160 x 1.080 piksela, 3 GB RAM-a te 32 GB prostora za skladištenje. Memorijske kartice su podržane do kapaciteta 128 GB.

Sa zadnje strane nalazi se samo jedna 12MP kamera, iako se vizuelno čini da su ih dvije. Kamera je opremljena elektronskom stabilizacijom slike i AI mogućnostima. S prednje S7 takođe ima samo jednu kameru8 MP (f/2.2). Sa softverske strane nalazi se Android 10 u Android One verziji. Sharp je obećao jednu veliku nadogradnju OS-a u dvije godine od izdavanja te trogodišnju podršku za sigurnosne zakrpe.

Dimenzije uređaja su 147 x 70 x 8,9 milimetara, a masa 167 grama. Na japanskom tržištu pojavit će se sredinom januara 2019. po za sada nepoznatoj cijeni.

(bug)