Home Android Telefoni Stabilno Android 10 ažuriranje dostupno na još više Galaxy S10+ telefona u...

Stabilno Android 10 ažuriranje dostupno na još više Galaxy S10+ telefona u Evropi

Samsung već neko vrijeme širi dostupnost svog One UI 2 interfejsa, koji stiže u sve veći broj zemalja. Beta testeri su već u prilici da se prebace na Stable ažuriranja. Sada novi izvještaji iz Slovačke, Grčke i Velike Britanije otkrivaju da standardni korisnici počinju da dobijaju obavještenja o dolazećem softverskom ažuriranju.

Prvobitno je bilo planirano da Samsung ažuriranje za One UI 2 i Android 10 počne da isporučuje od januara 2020. godine, ali izgleda da će ovo biti krajni termin za Galaxy S10+ ažuriranja. Prema navodima, telefoni kupljeni od provajdera će dobiti ažuriranje kasnije od onih iz maloprodaje, jer može postojati potreba za dodatnim sigurnosnim zakrpama. Za sada, samo telefoni kupljeni iz Samsung Store-a i ostalih maloprodaja dobijaju ažuriranje.

Ažuriranje je “teško” 1979 MB, ima oznaku modela G975FXXU3BSKO/G975FOXM3BSKO/G975FXXU3BSKL i sa sobom donosi i sigurnosnu zakrpu za decembar. Novi interfej smanjuje broj pop-up obavještenja, omogućava više tamnih modova za aplikacije i UX elemente, kao i bolji visoki kontrast uza tastaturu.

(GSMArena)