Home Android Telefoni Stariji Pixel modeli dobivaju značajku koja krasi Pixel 4 te 4 XL

Stariji Pixel modeli dobivaju značajku koja krasi Pixel 4 te 4 XL

Pixel 4/4XL

Aktualni modeli Google Pixel 4 i Pixel 4 XL modela imaju jednu značajku koju niti jedan drugi Android pametni telefon za sada nema. Riječ je o „Call Screen” odnosno o blokiranju neželjenih poziva te SPAM poziva koji su i današnje vrijeme sve češći. Ako se pitate što su to SPAM pozivi radi se o onim pozivima koji pozivaju korisnike s „čudnih brojeva” i čini se kako je Google tome odlučio stati na kraj.

Google Mape povodom svog 15-tog rođendana dobile velike izmjene

Kada je Pixel 4 te njegov veći brat Pixel 4 XL predstavljen jedna od značajki koja ih krasi jest „Call Screen” odnosno mogućnost u postavkama definiranja koje brojeve korisnik želi „spriječiti” da ga pozivaju te kada se to i desi poziv odmah bude i odbijen, bez da pametni telefon zazvoni te korisnik učini neke dodatne radnje za blokiranjem istog. Ovdje navedimo kako za navedenu mogućnost nije potrebna povezanost na Internet, odnosno ona će raditi ako je pametni telefon povezan na Internet i ako nije povezan. Čitavu priču odrađuje Google Assistant.

Call Screen

Call Screen dovodi i još dvije mogućnost a radi se o „nečujnom odbijanju poziva” te mogućnosti odbijanjem poziva koje obavlja korisnik. Navodi govore kako je nadogradnja za sada dostupna na Pixel 2/XL te modelima iz 2016, godine. Ako ste kojim slučajem vlasnik jednog od navedenih modela a nadogradnja vam još nije dostupna, pričekajte. Zasigurno ovisi o kontroli pružatelja mobilne usluge te je potrebno pričekati koji dan.

Glasine spominju razvoj tri Google Pixel 4a telefona za ovu godinu

Za sada nije poznato hoće li Google navedenu značajku implementirati i u iduće nadogradnje Androida 10 ili pak u neku narednu verziju Androida idućih godina, bez obzira na to drago nam je vidjeti na Google uvelike brine za sigurnost svojih korisnika pa kada govorimo i o primanju poziva s nepoznate/neželjene strane.