Home Telefoni Stigao je Xiaomi Black Shark gaming telefon

Stigao je Xiaomi Black Shark gaming telefon

54
0

Xiaomi, odnosno novoosnovana kćerka firma Nanchang Black Shark Technology Co. Ltd je ozvaničla svoj gejming smartfon inventivno nazvan Black Shark. Ovo je u potpunosti novi uređaj, sa prilagođenim hardverom, kako bi se isporučile najbolje gejming performanse telefona, uključujući i novi tip rashladnog sistema, novi ISP, najnoviji Snapdragon 845 čipset i velika 4000mAh baterija.

Black Shark ima 5.99-inčni IPS LCD ekran, sa 18:9 odnosom, Full HD rezolucijom i 97% DCI-P3 pokrivenošću boja. Qualcommov Snapdragon 845 čipset stiže sa uobičajenim Kryo 385 jezgrima i Adreno 630 GPU-om. Za optimalne performanse, Xiaomi je telefon opremio integrisanim tečnim rashladnim sistemom, koji može da smanji temperaturu CPU-a za 8° Celzijusa.

Telefon nema microSD slot, ali stiže u dve verzije: 6GB RAM + 64GB skladišnog prostora ili 8GB RAM + 128GB skladišnog prostora. Čip za obradu slike je novi MEMC, koji donosi oštrije boje i ukupne glatke performanse.

Black Shark ima jedan zvučnik, ali slušalica funkcioniše kao drugi za stereo zvuk. Mikrofon telefona je gejming orijentisan i može da nudi jednostavne opcije glasovnih poziva i radio razgovora tokom igranja, bez smetnji po gejmplej.

Na telefon je moguće prikačiti Black Shark Gamepad, koji je sličan onome što je Nintendo uradio za Switch. Ima sopstvenu 340mAh bateriju i Bluetooth konekciju. Tu je i dodeljeni “Shark” taster koji sav hardver telefona usmerava na igru, kako bi se iskoristile maksimalne performanse.

Smartfon koristi Android Oreo operativni sistem, uz JOY UI, koji je prilagođeni launcher i deli neke aplikacije sa Xiaomi MIUI interfejsom.

Na poleđini Black Sharka se nalazi sistem sa dve kamere: 12 MP f/1.75 + 20 MP f/1.75 uz 6P objektiv i dual-LED blic. Selfi kamera od 20MP ima f/2.2 otvor blende.

Black Shark je dostupan u Polar Night Black ili Sky Gray bojama, a u prednarudžbi košta oko €452/$557 za 8GB RAM/128GB model, odnosno oko €387/$477 za 6GB/64GB model što ovaj model čini najjeftinijim Snapdragon 845 telefonom do sada.

(benchmark)