Home Telefoni Stigao je Xiaomi Black Shark gaming telefon

Stigao je Xiaomi Black Shark gaming telefon

Xiaomi, odnosno novoosnovana kćerka firma Nanchang Black Shark Technology Co. Ltd je ozvaničla svoj gejming smartfon inventivno nazvan Black Shark. Ovo je u potpunosti novi uređaj, sa prilagođenim hardverom, kako bi se isporučile najbolje gejming performanse telefona, uključujući i novi tip rashladnog sistema, novi ISP, najnoviji Snapdragon 845 čipset i velika 4000mAh baterija.

Black Shark ima 5.99-inčni IPS LCD ekran, sa 18:9 odnosom, Full HD rezolucijom i 97% DCI-P3 pokrivenošću boja. Qualcommov Snapdragon 845 čipset stiže sa uobičajenim Kryo 385 jezgrima i Adreno 630 GPU-om. Za optimalne performanse, Xiaomi je telefon opremio integrisanim tečnim rashladnim sistemom, koji može da smanji temperaturu CPU-a za 8° Celzijusa.

Telefon nema microSD slot, ali stiže u dve verzije: 6GB RAM + 64GB skladišnog prostora ili 8GB RAM + 128GB skladišnog prostora. Čip za obradu slike je novi MEMC, koji donosi oštrije boje i ukupne glatke performanse.

Black Shark ima jedan zvučnik, ali slušalica funkcioniše kao drugi za stereo zvuk. Mikrofon telefona je gejming orijentisan i može da nudi jednostavne opcije glasovnih poziva i radio razgovora tokom igranja, bez smetnji po gejmplej.

Na telefon je moguće prikačiti Black Shark Gamepad, koji je sličan onome što je Nintendo uradio za Switch. Ima sopstvenu 340mAh bateriju i Bluetooth konekciju. Tu je i dodeljeni “Shark” taster koji sav hardver telefona usmerava na igru, kako bi se iskoristile maksimalne performanse.

Smartfon koristi Android Oreo operativni sistem, uz JOY UI, koji je prilagođeni launcher i deli neke aplikacije sa Xiaomi MIUI interfejsom.

Na poleđini Black Sharka se nalazi sistem sa dve kamere: 12 MP f/1.75 + 20 MP f/1.75 uz 6P objektiv i dual-LED blic. Selfi kamera od 20MP ima f/2.2 otvor blende.

Black Shark je dostupan u Polar Night Black ili Sky Gray bojama, a u prednarudžbi košta oko €452/$557 za 8GB RAM/128GB model, odnosno oko €387/$477 za 6GB/64GB model što ovaj model čini najjeftinijim Snapdragon 845 telefonom do sada.

(benchmark)