Home Telefoni Stiže nasljednik Huawei P20 lite uređaja

Stiže nasljednik Huawei P20 lite uređaja

Huawei P20 Lite se ispostavio kao poprilično uspešan telefon kineske kompanije, a uređaj je pre nekoliko meseci dobio i svog naslednika – Huawei P30 Lite. Međutim, kako bi nastavio da koristi uspeh P20 Lite modela, Huawei razvija još jedan model ovog telefona.

Huawei P20 Lite (2019) se očekuje u budućem periodu, a procurele informacije sugerišu da će model naredne generacije ponovo implementirati 5.84-inčni LCD displej. Ovoga puta, izrez u ekranu će biti zamenjen punch-hole otvorom u gornjem levom uglu, kao i manjim okvirom.Najnoviji renderi telefona sugerišu da će model za 2019. godinu na poleđini imati stakleni panel, kao i senzor otiska prsta. Budžetski uređaj će sada umesto dve imati četiri kamere na poleđini. Detalja o ovim senzorima za sada nema, ali se očekuje da će glavna kamera imati 24MP rezoluciju, postojaće i Time-of-Flight senzor.

Nadogradnja se očekuje za unutrašnji hardver, pa će tako P20 Lite (2019) koristiti Kirin 710 čipset, u kombinaciji sa 4GB RAM-a i minimalno 64GB skladišnog prostora. Očekuje se i podrška za microSD kartice. Operativni sistem će od starta biti Android 9 Pie, a sve će napajati baterija kapaciteta 3000mAh. Telefon će imati i Bluetooth 5.0 i 4G LTE podršku.

Za sada nije poznato kada će se Huawei P20 Lite (2019) naći u prodaji, a očekuje se da će biti dostupan u Midnight Black, Chrush Blue i Charming Red varijantama, po početnoj ceni od oko 279 evra.

(benchmark)