Home Ostalo Turčin ima kolekciju od 1000 mobilnih telefona

Turčin ima kolekciju od 1000 mobilnih telefona

Iz Turske nam stiže priča o jednom strastvenom kolekcionaru mobilnih telefona. Sahabetin Odželik skuplja ove uređaje već dve decenije, a do sada ih ima više od 1.000 u kolekciji.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Kako kaže za Anadolu agenciju, već više od dvadeset godina bavi se popravljanjem mobilnih telefona, a hobi mu je sakupljanje istih. Inače, njegova kolekcija bi danas bila još veća, da lopovi 2018. godine nisu upali u kuću i odneli oko 700 modela.

Besplatno preuzmite Dungeons 3 igru sa Epic Game Store

“Zanimali su me mobilni telefoni, pa sam odlučio da krenem da ih popravljam. Onda sam počeo i da ih sakupljam, misleći da ih jednog dana više neće biti, da će biti zastarela tehnologija. Svi telefoni iz moje kolekcije rade, ali se mnogi od njih više ne proizvode”, rekao je Odželik. Do primeraka je dolazio na različite načine – neke je kupio, a neke su mu jednostavno poklonili vlasnici koji više nisu hteli da ih koriste.

Ovako su nastala imena proizvođača mobilnih telefona

“Neki od modela su veoma retki. Ljudi su dolazili da ih otkupe za veliki novac, ali nisam hteo da ih prodam. Nije lako da ih sve odražavate, ali trudim se da ih sačuvam u što boljem stanju”, objasnio je.

(tehnopolis)