Home Telefoni Vivo Nex 2 stiže sa 2 ekrana i 3 kamere

Vivo Nex 2 stiže sa 2 ekrana i 3 kamere

Nakon vijesti da pametni telefon Vivo NEX stiže na evropsko tržište, stižu i prve informacije o njegovom navodnom nasljedniku.

Riječ je o fotografijama koje su se pojavile na microblogging platformi Weibo, a na kojima bi trebao biti prikazan Vivo NEX 2. Na osnovu tih fotografija Ben Geskin je napravio rendere i objavio ih na svom Twitter profilu (naslovna fotografija u ovom članku).

Vivo NEX 2 neće imati selfie kameru, umjesto nje tu će ulogu preuzeti integrirana trostruka zadnja kamera u kombinaciji s integriranim sekundarnim ekranom koji zauzima veći dio zadnje strane uređaja.

Zadnja trostruka kamera bi trebala sadržavati i sustav prepoznavanja 3D objekata pod imenom  Time-of-Flight koji je predstavio sam Vivo. Tehnologija se bazira na vremenu potrebnom da se infracrvene zrake koje emitira telefon obiju od objekta i “vrate” do mobilnog uređaja kao izvora.

Vrijedi istaknuti i osvijetljeni LED RGB prsten sa zadnje strane uređaja koji između ostalog može poslužiti za prikazivanje notifikacija. Tu je i senzor otisaka prstiju smješten ispod ekrana.

Ostale karakteristike ovog pametnog telefona za sada nisu poznate, no sasvim sigurno se radi o uređaju iz high-end klase uređaja.

(bug)