Home Telefoni Vivo NEX 3 5G ozvaničen uz ekstremno zakrivljeni displej i 64MP kameru

Vivo NEX 3 5G ozvaničen uz ekstremno zakrivljeni displej i 64MP kameru

Vivo je danas zvanično predstavio NEX 3 5G, a glavna karakteristika telefona je njegov 6.89-inčni zakrivljeni displej. Tu je i 5G podrška, što telefonu omogućava funkcije koje su u trendu ili će to biti u narednoj godini.

Zakrivljeni displeji kod korisnika izazivaju različita mišljenja. Neki ih smatraju futurističkim i kažu da odlično leže u ruci. Drugi ih posmatraju iz ugla praktičnosti, a problem im je da su nedovoljno korisni. Bez obzira na ovu podjeljenost, Vivo NEX 3 5G ima jedan od najekstremnije zakrivljenih ivica displeja na tržištu. Displej je toliko zakrivljen po ivicama, da nema mjesta za tastere sa strane, tako da se Vivo odlučio za virtuelne tastere.

Kada su u pitanju specifikacije, zakrivljeni displej je OLED tipa i ima 1080p rezoluciju.

Zakrivljeni displej, senzor otiska prsta u ekranu i pop-up prednja kamera omogućavaju da screen-to-body odnos telefona iznosi 99,6 procenata. U pop-up mehanizmu se smještena 16MP kamera.Poleđina telefona je takođe kreirana od stakla, a tu se nalaze tri akmere: 64MP glavna, 13MP ultraširokoa i 13MP telefoto. Kamere su postavljene u kružnom modulu, koji Vivo naziva Lunar Ring. Telefon pokreće Snapdragon 855+ čipset, ima 8GB i 12GB RAM-a, kao i 256GB skladišnog prostora. Sve napaja 4500mAh baterija sa 44W Super FlashCharge opcijom punjenja.

Vivo nije objavio informacije o cijeni i dostupnosti NEX 3 5G telefona. Postojaće 4G i 5G varijante, koje će u narednim mjesecima biti dostupne na tržištu.

(XDA Developers)