Home Ostalo Wi-Fi 6 je predstavljen, evo šta nudi

Wi-Fi 6 je predstavljen, evo šta nudi

Wi-Fi Alliance je objavio da je Wi-Fi Certified 6 program sada dostupan za uređaje zasnovane na IEEE 802.11ax. Saopštenje alijanse daje bolji uvid u to šta korisnici mogu da očekuju od Wi-Fi 6 podrške.

“Wi-Fi Certified 6 podržava širi raspon uređaja i aplikacija, od onih koje zahtijevaju najjače performanse u zahtjevnim poslovnim okruženjima do onih koje zahtijevaju malu potrošnju i nisku latenciju u pametnim domovima i IoT scenarijima. Wi-Fi Certified 6 isporučuje gotovo četiri puta kapacitet koji ima Wi-Fi 5 i predstavlja evolucioni napredak za sposobnot Wi-Fi mreže da isporuči infrastrukturu visokih performansi i optimizovanu konekciju na sve uređaje simultano – ovo omogućava značajna poboljšanja u povezanim Wi-Fi okruženjima”.

Očekuje se da će Wi-Fi 6 nuditi podršku za celularne mreže, kao i da će isporučivati brojne napredne 5G servise. Kada je u pitanju sigurnost, Wi-Fi Alliance ističe da sertifikacija za Wi-Fi 6 zahtijeva najnoviju generaciju Wi-Fi sigurnosti – Wi-Fi Certified WPA3. Za pojedinačne korisnike, to će značiti korišćenje verzije WPA3 pod nazivom WPA3-Personal.

Pored poboljšane sigurnosti, Wi-Fi 6 će nuditi i širi raspon kao i smanjenu potrošnju baterije.

(DigitalTrends)