Home Telefoni Wiko predstavio View4 i View4 Lite uređaje

Wiko predstavio View4 i View4 Lite uređaje

To što je MWC otkazan ne znači da će proizvođači telefona kraj februara sedeti skrštenih ruku. To ne čini ni francuski Wiko, koji je danas predstavio nova modele svoje View serije. Kao glavne adute View4 i View4 Lite telefona, kompanija ističe veliki kapacitet baterija i dobre kamere.

Naslednika iz View kolekcije dijagonale ekrana 6,5 inča (odnos stranica 20:9), krasi baterija od 5.000 miliamperčasova, što će pružiti trodnevnu upotrebu sa samo jednim punjenjem. Ni Lite verzija sa 4.000 miliamperčasova ne zaostaje previše. Na poleđini uređaja je trostruka kamera koju čine – senzor od 13 megapiksela koji upošljava AI ne bi li prepoznao objekat i automatski mu podesio parametre, zatim jedan dubinski od dva megapiksela koji će pomoći pri Blur ili Bokeh efektu i Super Wide Angle kamera sa poljem od 114 stepeni.

Skladište na View4 iznosi 32 gigabajta, što je dovoljno je za 4.000 fotografija / 50 epizoda serije / 300 muzičkih albuma / 140 igara. Ukoliko zatreba, taj prostor se putem microSD-a može proširiti na 256 gigabajta. Ispod haube je i octa-coreA25 procesor i tri gigabajta RAM.

Novi Wiko modeli će biti dostupni krajem marta 2020. godine, i to po pristupačnim cenama od 129 eura za View4 Lite (u bojama Deep Blue, Deep Gold i Deep Green) i 159 eura za View4 (Cosmic Blue, Cosmic Gold ili Cosmic Green). Mi ih naravno, očekujemo na testu za neki od narednih brojeva.

(svetkompjutera)