Home Ostalo Windows PC Windows 10 će moći pokretati Linux aplikacije

Windows 10 će moći pokretati Linux aplikacije

Iako je već najavljeno da će sa novom nadogradnjom Windows 10 u potpunosti dobiti i podršku za Linux kernel, sada se ide korak dalje. Iz Microsofta obećavaju da će Linux GUI aplikacije raditi normalno na Windows 10 operativnom sistemu.

Da li ste znali da Balkan Android odnedavno ponovo ima Android aplikaciju? Preuzmite je sa ovog linka i nastavite nas kao i do sada redovno pratiti.

Dramatično približavanje Windowsa Linux sistemima zaista niko nije očekivao. Međutim, lepe stvari ipak mogu da se dogode. Uz hardversko ubrzanje GPU-a, kao i podršku za Linux kernel, Microsoft nam donosi i potpunu podršku za Linux GUI aplikacije, koje će se pokretati uobičajeno kao i one za Windows.

Ovo će biti omogućeno bez da Windows korisnici moraju da koriste X11 prosleđivanje, i namenjeno je programerima da pokreću Linux integrisana razvojna okruženja (IDE) zajedno sa uobičajenim Windows aplikacijama.

Klikni da osvojiš Balkan Android majicu

Loše grafičke performanse do sada su bile problem, međutim sve će se to promeniti novom podrškom. Windows 10 uskoro će dobiti dodatnu podršku za ubrzanje GPU hardvera pomoću Linux alata.

Više informacija o ovom potezu Microsoft će objaviti kasnije tokom godine.

Sva ova najnovija Linux poboljšanja očigledno su usmerena na programere koji žele da koriste njihov operativni sistem za razvoj. Deluje da Microsoft konačno ide u pravom smeru i da će napraviti sistem koji je ozbiljan za svakog programera i onog ko se bavi IT-em.

(pcpress)