Home Windows Windows PC Nvidia prestaje objavljivati nove drajvere za Windows 7

Nvidia prestaje objavljivati nove drajvere za Windows 7

Kompanija Nvidia je najavila da od oktobra ukida podršku za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 drajvere, budući da planira da se fokusira na Windows 10, te novije verzije operativnog sistema.

Klikni ovdje da se učlaniš u Balkan Android Viber grupu

To znači da će nove funkcije i zakrpe od oktobra dobijati jedino Game Ready Drivers za Windows 10, dok će Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 do septembra 2024. moći da preuzimaju samo važna sigurnosna ažuriranja. Tako će ostati lišeni poboljšanja koja utiču na performanse, a kompanija svoju odluku pravda time što je Microsoft već ukinuo podršku za Windows 7 i Windows 8, a i Windows 8.1 se bliži kraju.

Pojavile se prve slike i vodeo snimci Windows 11 menija

Najveći deo GeForce klijenata već koristi Windows 10,  zbog čega se Nvidia i fokusira na ovu verziju operativnog sistema. Poslednja Game Ready Driver podrška za Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 planirana je za 31. avgust. Ističe se da promene neće mnogo uticati na gejming iskustvo ukoliko korisnici ovih Windows verzija igraju već postojeće igre, ali hoće na one koji budu poželeli nove igre. Prema Steam istraživanju koje je sprovedeno u maju, 2.13% korisnika ima Windows 7, 0.07% Windows 8, dok se za Windows 8.1 odlučuje tek 0.98% od ukupnog broja.

Xiaomi objavio kako HyperCharge 200W punjenje degradira životni vijek baterije za svega 10% godišnje

(pcpress)