Home Telefoni Xiaomi 10. decembra predstavlja Redmi K30 telefon

Xiaomi 10. decembra predstavlja Redmi K30 telefon

Redmi K30 je sve češće predmet glasina i vesti, mada su se neke vesti i fotografije od ranije pokazale kao lažne. Sada nove informacije ukazuju na to da uskoro možemo očekivati zvanične detalje o telefonu. Lu Weibing, potpredsednik Xiaomi grupacije i generalni menadžer Redmi brenda, je sugerisao neku vrstu ranog događaja koji se održava naredne nedelje.

Dojavljivač Mukul Sharma tvrdi da će zvanično predstavljanje Redmi K30 telefona biti održano 10. decembra. Ovo je datum koji se i ranije pominjao, a uskoro bismo mogli dobiti i neke zvanične tizere.

U međuvremenu, onlajn se pojavio zvanični poster koji prikazuje Redmi K30 sa dvostrukim punch-hole otvorom za kamere u gornjem desnom uglu displeja.

Ranije glasine su pominjale 6.66-inčni LCD, FullHD, 20:9 displej sa 120Hz osvežavanjem, potom Snapdragon 730G čipset u kombinaciji sa 6GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora za osnovni model. Sistem kamera će činiti 64MP glavni senzor, 8MP telefoto, 12MP ultraširoki i 2MP senzor dubine. S prednje strane se očekuje 20MP selfi kamera.

Pomenuta je i baterija od 4500mAh sa 27W brzim punjenjem, NFC podrška, IR blaster i 3.5mm priključak za slušalice. Jedan od postera koji se pojavio pominje i 5G podršku za Redmi K30 liniju telefona.

(benchmark)