Home Ostalo Xiaomi će 5G telefone praviti u sopstvenoj fabrici

Xiaomi će 5G telefone praviti u sopstvenoj fabrici

Na World 5G konferenciji u Kini, CEO kompanije Xiaomi Lei Jun održao je jedan od mnogobrojnih govora koji će se desiti na glavnoj bini. Tokom svog izlaganja on je otkrio da je kompanija u završnoj fazi izgradnje svoje 5G fabrike, a u kojoj će se odvijati razvoj i proizvodnja njihovih flagship 5G modela. Očekuje se da izgradnja bude završena u decembru.

Fabrika se nalazi u ekonomskoj i tehnološko-razvojnoj zoni u Pekingu i posedovaće velike automatizovane proizvodne linije kako bi se povećala efikasnost proizvodnje. U njoj će se takođe nalaziti i Cloud servisi i 5G laboratorije.

Očekivani proizvodni kapacitet fabrike koja se prostire na 187.000 kvadratnih metara je oko 60 telefona u minuti, odnosno po jedan  5G telefon svake sekunde, što je 60% više od tradicionalnih fabrika.

U prvoj fazi, fabrika će proizvesti milion komada, što nije puno, obzirom da je u stanju da proizvede 30 miliona za 365 dana. Jedna od prednosti nove fabrike je što će kompanija češće moći da planira prodaju velikih količina, kao i plasira svoje uređaje na tržište brže nego pre.

(benchmark)