Home Android Telefoni Xiaomi Mi 10 Pro je trenutno telefon sa najboljim ocjenama kamere na...

Xiaomi Mi 10 Pro je trenutno telefon sa najboljim ocjenama kamere na DxOMark testu

Nešto ranije danas, Xiaomi je predstavio premijum Mi 10 seriju telefona koja se, pored drugih premijum karakteristika, odlikuje i impresivnim sistemom kamera. Tačnije, Mi 10 Pro je sada telefon sa najimpresivnijom kamerom koju je DxOMark do sada testirao. Xiaomi Mi 10 Pro je ostvario ukupan rezultat od 124 poena za test kamere, prestigavši dosadašnjeg rekordera – Huawei Mate 30 Pro 5G.

Xiaomi Mi 10 Pro ima 108MP glavnu kameru, sa 1/1.33-inčnim senzorom i f/1.69 otvorom blende. Pored toga, tu je 8P konstrukcija objektiva, OIS i EIS podrška za konačne fotografije od 25MP putem tehnologije spajanja 4-u-1 pikela. Potom je tu 12MP telefoto kamera sa 2x zumiranjem (1/2.6-inčni senzor, f/2 otvor) namijenjena portret fotografijama, 8MP OIS telefoto sa 10x hibridnim zumiranjem (1/4.4 inča, f/2) i 20MP ultraširoka kamera sa 1/2.8-inčnim senzorom i f/2.2 otvorom blende.

Sve navedeno, zajedno sa opcijom digitalnog zumiranja, omogućava da Mi 10 Pro pokriva 0.6x do 50x raspon zumiranja. Fotografije glavne kamere slične su onima koje omogućava Mi Note 10, ali sada imaju bolje renderovanje tekstura, poboljšanu oštrinu uglova i bolje performanse u uslovima slabijeg osvetljenja. Mi 10 Pro ima i odličan dinamički raspon, bolje očuvanje osvetljenja i HDR procesiranje u svetlim i unutrašnjim scenarijima.

Snimci u noćnom modu su od strane DxOMark-a pohvaljeni zbog nivoa detalja, niskog šuma i širokog dinamičkog raspona. Testerima se dopao precizan balans bele i performanse autofokusa. Snimci sa ultraširoke kamere su takođe nudili solidne detalje, preciznu ekspoziciju i solidan dinamički raspon.

Kada su u pitanju mane, tokom testiranja su primećene povremene prigušene reprodukcije boja, ghosting efekti u HDR snimcima ultraširokom kamerom i noćnim snimcima (što je i logično jer ista na posjeduje OIS – prim. ur.). DxOMark takođe primećuje da glavni 108MP senzor ima više problema sa fokusiranjem zbog svog užeg polja pregleda nego konkurentski uređaji.

Kompletan test kamera Xiaomi Mi 10 Pro kamera možete pogledati ovdje.

(benchmark)