Home Android Telefoni Xiaomi Mi 10 Ultra se popeo na vrh DxOMark liste

Xiaomi Mi 10 Ultra se popeo na vrh DxOMark liste

DxOMark tim je objavio svoj test kamera za najnoviji Xiaomi Mi 10 Ultra, a rezultati pokazuju da je telefon opremljen izuzetnim senzorima i našao se na prvom mestu po ostvarenim rezultatima.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Ukupan rezultat, koji je Xiaomi Mi 10 Ultra ostvario na testu kamera, iznosi 130 poena, dok je rekordnih 142 poena ostvareno na testu fotografija i 106 poena za video test.

Xiaomi predstavio Mi 10 Ultra telefon sa 120X zoomom

Test je odrađen za sve individualne senzore i u različitim uslovima, a sve je proteklo bez većih zamerki. Glavna i 2x telefoto kamera su ostvarile odlične rezultate, dok se posebno izdvojio 5x periskop senzor.

Američki Qualcomm zatražio dozvolu od vlasti da Snapdragon čipseti pokreću Huawei telefone

Xiaomi Mi 10 Ultra ima impresivan sistem kamera, koji čine: 48MP glavna kamera sa OIS, PDAF podrškom i 1/1.32-inčnim Quad-Bayer senzorom, 12MP senzor sa 2x optičkim zumiranjem, 48MP telefoto senzor sa 5x periskop zoom i 20MP ultraširoka kamera sa šorokim poljem pregleda, velikim senzorom i autofokusom.

SAD najavljuje zabranu korištenja američkih aplikacija na svim kineskim uređajima

Kompletan test Xiaomi Mi 10 Ultra kamera možete pogledati u ovom linku.

Trump zabranio TikTok i WeChat u SAD

Ali ljubitelji kvalitnih kamera na telefonima će biti razočarani jer izgleda da su male šanse da se Mi 10 Ultra pojavi na tržištima globalno. Sajt GSMArena je došao do informacija, od strane predstavnika kompanije Xiaomi, da su Mi 10 Ultra i Redmi K30 Ultra ekskluzivni za Kinu i da je malo verovatno da će biti dostupni globalno.

(benchmark)