Home Telefoni Xiaomi Mi 7 se pojavio na Geekbench testu

Xiaomi Mi 7 se pojavio na Geekbench testu

Na internet stranici Geekbench pojavio se još jedan Xiaomijev telefon – Xiaomi dipper. Vjeruje se kako se iza ovog kodnog naziva krije budući flagship Mi 7.

Što se hardvera tiče Geekbench je zabilježio kako se dipper zasniva na Snapdragonu 845, trenutno najsnažnijem Qualcommovom SoC-u. Zatim tu je i 6 GB RAM-a i najnovija Android platforma – Android 8.0 Oreo.

Prema dosadašnjim glasinama Mi 7 bi takođe trebao imati i 5,65-inčni FHD+, dvostruku kameru sa zadnje strane (16 MP + 16 MP), 64 GB, odnosno 128 GB interne memorije te podršku za bežično punjenje baterije. FHD+ rezolucija upućuje na to kako će i Xiaomi pokleknuti trendovima i svoj flagship opremiti sa ekranom omjera 18:9.

XDA Developers ekipa pronašla je i kod koji upućuje kako će Mi 7 imati i među Androidima vrlo popularni “iPhone notch” te infracrvenu kameru. Otkrili su i kako je kapacitet baterije povećan sa 3.170 mAh na 3.400 mAh.

Vratimo se mi Geekbenchu. Dotični benchmark dodijelio je Xiaomijevoj sedmici 2.449 bodova u Single-Core testovima te 8.309 bodova u Multi-Core testovima. Zahvaljujući njima pozicionirao se ispred Samsungovog Galaxyja S8 i Googleovog Pixela 2, ali je i zaostao u odnosu na novije Galaxy S9 i Xperiju XZ2.

(bug)