Home Ostalo Kamere Xiaomi Mi 8 solidan na DxOMark testu kamere

Xiaomi Mi 8 solidan na DxOMark testu kamere

DxOMark je objavio rezultate testova i detaljnu analizu kamere Xiaomi Mi 8 telefona. Sa ukupnim DxOMark rezultatom od 99 poena, Mi 8 donosi određena poboljšanja u odnosu na Mi Mix 2S, koji je objavljen ranije ove godine, što telefon stavlja rame uz rame sa nekim od najboljih telefona koje je DxOMark testirao.

Xiaomi Mi 8 pokreće Qualcomm Snapdragon 845 čipset, a stiže sa kamera specifikacijama koje su identične onima na Mi Mix 2S modelu. Kamera na poleđini ima modul sa dva 12MP senzora, od kojih je jedan širokougaoni sa 1/2.55-inčnim senzorom, 1.4nm piksela i f/1.8 otvorom blende, dok je drugi kratki telefoto, sa nešto sporijim f/2.4 otvorom.

Na Photo testu, kamera Mi 8 telefona je ostvarila rezultat od 105 poena, što spada među najbolje rezultate. Ovakav rezultat je postignut zahvaljujući dobrim performansama u svim uslovima osvetljenja, brzom i preciznom autofokusu, kao i dobrom prikazu boja.

DxOMark sugeriše da ukoliko telefon kupujete specifično zbog snimanja videa, onda je Mi Mix 2S nešto bolje rejšenje. Sa Video rezultatom od 88 poena, Xiaomi Mi 8 nije snažan koliko na polju fotografija, ali i dalje pruža dobre performanse. Prednosti na polju snimanja videa uključuju brz, precizan i jasan autofokus, sa dobrim praćenjem subjekata, atraktivno renderovanje boja i širok dinamički raspon.

Kompletan DxOMark test Xiaomi Mi 8 telefona možete pronaći ovdje, sa svim rezultatima i fotografijama visoke rezolucije.

(benchmark)