Home Telefoni Xiaomi savitljivi telefon bi mogao imati 4 kamere

Xiaomi savitljivi telefon bi mogao imati 4 kamere

Xiaomi još od prošle godine razvija sopstveni savitljivi telefon, ali još uvek nije bilo priče o tome kada bi se on mogao pojaviti. Nedavno su se pojavila još dva njihova patenta za ovakve telefone, jedan sa dvostrukom šarkom i tri sekcije ekrana, a drugi sa dizajnom na preklop, poput Motorola Razr.

U utorak se pojavio još jedan patent na sajtu kineske agencije za intelektualnu svojinu koji prikazuje savitljivi telefon sa tri sekcije ekrana i četiri kamere. Naravno, iako je patent podnet ne znači da ćemo ga obavezno videti i u formi pravog proizvoda.

Sajt Dealntech je napravio skicu ovog telefona u sklopljenom položaju na kojoj on vrlo podseća na Xiaomi Mi Mix Alpha sa ekranom koji se previja preko ivice i praktično obuhvata skoro celu zadnju površinu. Kamere na Mi Mix Alpha su takođe malo pomerene u stranu kako bi omogućile da veliki deo poleđine bude korišćen kao ekran.

Deo na patentnim skicama obeležen krivudavom linijom je zapravo mehanizam šarke telefona. Kao i kod Huawei Mate X i Galaxy Fold, očekuje se da će ekran biti zaštićen plastikom. Patent pokazuje malo detalja o samom hardveru telefona, pa se ne vide otvori, portovi i tasteri, osim četiri kruga koji simbolizuju kamere.

Savitljivi telefoni su svakako naredna velika stvar u industriji mobilnih uređaja i zabavno je pratiti različite interpretacije koje imaju popularni proizvođači. Xiaomi savitljivi telefon se očekuje najverovatnije u drugom tromesečju naredne godine.

(benchmark)