Home Ostalo Xiaomi tvrdi kako ne kopira Apple izbacivanjem punjača iz kutije Mi 11...

Xiaomi tvrdi kako ne kopira Apple izbacivanjem punjača iz kutije Mi 11 telefona

Xiaomi je nedavno objavio Mi 11 seriju telefona u Kini i već se očekivalo da premijum telefoni neće stići sa punjačem u pakovanju. Xiaomi je svoju odluku da izostavi punjače najavio nekoliko meseci nakon što je Apple objavio iPhone 12 seriju bez adaptera za punjenje u pakovanju.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Xiaomijeva odluka se i pored toga smatra iznenađujućom, posebno zbog činjenice da je kineska kompanija bila jedna od onih koje su kritikovale i ismevale Apple zbog odluke da ne isporučuje punjač uz nove telefone. Debate o uklanjanju punjača iz Mi 11 pakovanja su i dalje aktuelne među Mi fanovima. Mnogi tvrde da je Xiaomi kopirao Apple-ovu strategiju, dok drugi ističu da se kompnija na ovaj potez odlučila zbog toga što većina korisnika kupuje brze punjače zasebno ili većina njih ima strare punjače koji su dovoljni da pune novi telefon.

Huawei P50 će navodno stizati sa punjačima od 135W

Xiaomi CEO Lei Jun je sada, tokom prenosa uživo, sugerisao da je uklanjanje adaptera za punjenje iz Mi 11 pakovanja inicirano s njegove strane, a ne predstavlja kopiranje Apple-a. Prema rečima Juna, on je ovu ideju predložio još 2015. godine, a tražio je i povratne informacije od korisnika i ovoj temi na svojoj Weibo stranici.

Pojavilo se više detalja o kamerama Galaxy S21, Galaxy S21 Plus i Galaxy S21 Ultra telefona

(benchmark)