Home Telefoni Xiaomi u drugoj polovini mjeseca predstavlja Black Shark 2 gaming telefon

Xiaomi u drugoj polovini mjeseca predstavlja Black Shark 2 gaming telefon

Xiaomi će uskoro predstaviti svoj drugi po redu gamerski telefon iz linije Black Shark. Ni ovog puta Xiaomi nije previše komplikovao oko naziva pa će uređaj na tržište stići pod nazivom Black Shark 2.

Zadnjih mjeseci je  dosta informacija o njemu procurilo na Internet, što od strane leakera što od strane državnih agencija, poput kineske regulatorne agencije TENAA. Zahvaljujući njima, uređaj nije potpuna nepoznanica. Black Shark 2 zasnivaće se na Qualcommov najnovijem SoC-u Snapdragonu 855 koji se nalazi i u mnogim drugim ovogodišnjim flagshipima.

Zavisno od modela, imaće 8 GB ili 12 GB RAMA-a te 128 GB skladišnog prostora. Kod gamerskih mobitela kamere su manje bitna karakteristika jer se ionako očekuje da će korisnici većinu vremena provoditi igrajući igre nego fotografisati i snimati video snimke, ali svejedno Xiaomi prati trendove pa će i Black Shark imati dvije zadnje kamere.

Kako bi što više konkurisao ostalim proizvođačima gamerskih mobitela, a posebno Razeru, Xiaomi će na ovogodišnjem modelu dodati i osvjetljeni (RGB) logo, koji će se poput Razerovog nalaziti na zadnjoj strani kućišta. Prema ranijim glasinama dijagonala zaslona biće 5,99“, a sada je poznata i rezolucija – AnTuTu je detektovao rezoluciju od 2.340 x 1.080 piksela čime potvrđuje ranije glasine oko FHD+ ekrana.

Da bi na kraju trebala biti predstavljena dva modela potvrđeno je od stane popularnih benchmarka – Geekbencha i AnTuTua. Geekbench je u svoju bazu upisao model s 12 GB RAM-a, a AnTuTu model sa 8 GB RAM-a. AnTuTu je takođe potvrdio kako će se Black Shark 2 zasnivati na Snapdragonu 855 i Adreno 640 grafici te kako će imati 128 GB interne memorije i najnoviju verziju Androida – 9.0 Pie.

Što se performansi tiče, Black Shark 2 po njima ne odskače previše u odnosu na druge mobitele sa Snapdragonom 855. Na primjer, gamerski Black Shark 2 je osvojio 359.973 boda, dok je ne gamerska Xperia 1 osvojila 395.721 bod, odnosno 35.748 bodova više. Ali isto tako je znatno nadmašio Razer Phone 2, koji je u istom testu osvojio 283.397 bodova, što je 76.576 bodova manje nego što je osvojio Black Shark 2.

Imajte na umu kako je Black Shark 2 još uvijek službeno testni uređaj, pa za krajnji sud o njegovim performansama treba pričekati njegov dolazak na tržište i novu seriju testiranja. Xiaomi ima još barem desetak dana da osmisli dodatne optimizacije koje bi bi osigurale prednost na tržištu u odnosu na konkurenciju.

(bug)