Home Ostalo Zaseban noćni mod stiže i na Samsung telefone

Zaseban noćni mod stiže i na Samsung telefone

Huawei telefoni imaju noćni mod fotografisanja već godinama, isti je bio diskutabilno upotrebljiv jer je zahtjevao da mirno držite telefon 20-30 sekundi, što je bilo nemoguće bez nekakvog oslonca recimo u vidu tronošca. Tek sa Huawei P20 Pro telefonom ta opcija je dobila na upotrebljivosti jer je vrijeme duge ekspozicije smanjeno na nekoliko sekundi.

Google tehnologija Noćni Pogled (Night Sight) donosi veliko poboljšanje za fotografisanje pri lošijem osvjetljenju

Sa dolaskom noćnog moda u Google Kamera aplikaciju i posebno sa širenjem te aplikacije (njene nezvanične verzije izvučene sa Google Pixel telefona od strane članova XDA Developers zajednice) praktično bilo koji telefon je dobio posebnu stavku noćni mod i mnogi proizvođači su se potrudili da je ugrade u svoje telefone. Ali ne i Samsung.

Test kamera telefona: Huawei Mate 20 Pro protiv Samsung Galaxy Note9

Apsolutno nije sporno da (premium) Samsung telefoni prave odlične fotografije tokom uslova slabijeg odvjetljenja, softver detektuje uslove i prebaci telefon u noćni mod. Ali korisnik nije mogao samostalno izabrati noćni mod na Samsung telefonima. Sve do sada.

Ako je vjerovati informacijama koje stižu od poznatog dojavljivača IceUniverse, Samsung sprema nadogradnju softvera kamera svojih telefona, za početak Galaxy S10 serije koja bi do kraja aprila ili vjerovatnije u maju trebala dobiti posebnu stavku Noćni mod, kao što sada postoje Video ili Pro modovi.

Samsung Galaxy Note9 – recenzija i test

Nakon Galaxy S10 serije, vjerujemo da će se novost proširiti i na ostale (barem novije premium) telefone u Samsungovom portfoliju.