Home Android Znate li šta je sve novo donio Android 11?

Znate li šta je sve novo donio Android 11?

Google je prije desetak dana predstavio Android 11. Pa šta to sve novo donosi nova Android verzija, naravno bez nadogradnji koje proizvođači telefona implementiraju u svoje korisničke interfejse.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Za početak to je ugrađeni screen recorder koji ne zavisi od drugih aplikacija, te korisnicima daje više slobode. Tu su i Conversations and Bubbles, a pored ovih stigle su i neke druge manje ili više korisne novine.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Već smo pisali o tome da je promena u odnosu na Android 10 više suptilna nego radikalna, pa se najčešće radi o poboljšanjima za već postojeće funkcije, poput bolje 5G podrške. Nova verzija operativnog sistema, uprkos tome što nema krupnih promena, ipak nudi osveženje, te osećaj da uređaji bolje rade, te da su efikasniji.

Pored Androida 11, stigao je i Android 11 Go

Zanimljivo osveženje došlo je i na Power button meni. Pritisak na Power dugme je sve do sada otvarao samo funkcije za restartovanje, te isključivanje uređaja, a sa verzijom Android 10 stigle su i nove funkcije. Sa verzijom 11 pritisak na ovo dugme otvara bogatiji meni, a tasterima za kontrolisanje uređaja su se pridružili i oni za upravljanje pametnim domaćinstvom, te digitalnim novčanikom za kriptovalute. Problem je u tome što Google od spoljnih proizvođača ne zahteva da podrže ovu funkciju, tako da je na nekim telefonima još uvek nema.

U SAD operateri planiraju ponuditi nižu pretplatu ako budete gledali reklame na svom mobilnom telefonu

Još jedna korisni funkcija u vezi je sa davanjem dozvola aplikacijama koje se pokreću, a Android 11 omogućava privremene dozvole zahvaljujući kojima aplikacija traženim funkcijama na telefonu može da pristupa samo dok je aktivna, samo jednom, ili više puta.

Samsung će do kraja godine osvojiti 80% tržišta fleksibilnih telefona

Korisnicima je omogućeno i da programiraju dark mode, pa sada mogu da podese da se aktivira u sumrak, a ugasi u svitanje. Korisnici pored toga mogu sami da biraju period u kojem će tamni mod biti aktivan, a oni koji su funkciju testirali tvrde da je zanimljivo kada telefon samostalno pređe u dark mode.

Epic Games poklanja Watch Dogs 2, Football Manager 2020 i Stick It To The Man! igre

Pored pomenutih funkcija tu su i novi emotikoni, poboljšano pinovanje aplikacija u okviru share menija, preciznija podrška za zakrivljene ekrane, Wireless Android Auto, te druge koje Android operativni sistem guraju napred, uprkos izostanku revolucionarnih promena u odnosu na verziju 10.

Šveđani kupili hrvatskog proizvođača mobilnih igara Nanobit za 148 miliona dolara

(pcpress)