Home Telefoni ZTE najavio Blade 20 telefon

ZTE najavio Blade 20 telefon

ZTE je najavio novi pametni telefon iz serije Blade. Riječ je o modelu iz nižeg srednjeg segmenta – Blade 20. Glavni adut mu je svakako baterija od 5.000 mAh, a potom i relativno niska cijena od oko 125 evra.

Blade 20 ima 6,49“ LCD ekran rezolucije 1.560 x 720 piksela. Omjer stranica iznosi 19.5:9, a proizvođač navodi i kako ekran prekriva 91,1% prednje stane uređaja. Ekran nažalost nije izbjegao urez u obliku kapljice vode unutar kojeg je smještena samo prednje, selfie, kamera. Njena rezolucija je pristojnih 8 MP.

Sa zadnje strane Blade 20 pokušava kopirati dizajn novih iPhone i Pixel modela. Naime i njegove su kamere smještene na kvadratni modul što će očito postati trend za ovu i veći dio iduće, 2020. godine kod proizvođača mobitela. Tri zadnje kamere odlikuju se rezolucijom od 16 MP (glavna), 8 MP (ultra-široka) i 2 MP (dubinska). Sve kamere podržavaju HDR i AI mogućnosti.

Uređaj se zasniva na Mediatekovom Helio P60 čipu i dolazi u samo jednoj memorijskoj konfiguraciji, s 4 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje. Iako će početni skladišni prostor biti dovoljan većini korisnika, ZTE je dodao i mogućnost naknadnog proširenja memorijskom karticom kapaciteta do 256 GB.

Kako smo naveli na početnu glavni adut ovog telefona je njegova baterija masivnog kapaciteta od 5.000 mAh. Prema navodima proizvođača s jednim punjenjem može osigurati autonomiju u trajanju dva dana, odnosno u trajanju od 31 dan kada se telefon nalazi u stanju pripravnosti. Blade 20 može poslužiti i kao powerbank za druge uređaje. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja (18W). Iako se vjerovalo kako će imati USB-C port, Blade 20 je na kraju stigao sa starijim microUSB portom.

ZTE je ovaj uređaj opremio i dodatnim mogućnostima koje bi mogle dobro doći roditeljima u kontroli djece. Barem tako misle u Kini, gdje će se Blade 20 reklamirati upravo kao telefon za mlađe korisnike. Naime, ovim se telefonom može upravljati na daljinu, ima mjerač koji upozorava ako se dijete nije javilo roditeljima u zadnjih 12 sati. Zatim tu je i mogućnost postavljanja do pet SOS kontakata za hitne slučajeve kao i praćenje uređaja preko GPS-a.

Na kineskom tržištu bit će dostupan od 28. oktobra po cijeni od oko 125 eura. Hoće li i kada stići do Europe za sada nije poznato.

(bug)