Home Telefoni ZTE predstavio Nubia Red Magic Mars gejming telefon

ZTE predstavio Nubia Red Magic Mars gejming telefon

Iz ZTE-a je stigao novi mobitel za gejmere. Riječ je o novom modelu iz kćerke kompanije Nubia naziva Red Magic Mars koji se od konkurencije izdvaja po količini ugrađene memorije te po dvostrukom sistemu hlađenja.

Naime, Nubia je za svoj novi model odabrala ni manje ni više nego 10 GB RAM-a, odnosno 2 GB više nego što se nalazi u većini današnjih laptop i desktop računara. Ali to nije sve čime se Red Magic Mars izdvaja od konkurencije, ima toga još.

Na primjer dvostruki sistem hlađenja – vodeni i vazdušni koji uspijevaju sniziti temperaturu SoC-a za do 13 stepeni što na kraju omogućava i do 70% bolje performanse. Inače, uređaj se zasniva na Snapdragonu 845 koji radi na taktu od 2,8 GHz.

Druga, odnosno treća karakteristika po kojoj se Red Magic Mars izdvaja od konkurencije su dva kapacitativna dugmeta za gaming koji su smješteni uz desnu ivicu kućišta, a koji se koriste dok se telefon nalazi u landscape modu. Korisnicima kojima ni ta dva dodatna dugmeta nisu dovoljna proizvođač je pripremio i Bluetooth kontroler.

Nezavisno što od ovoga koristili tokom igranja, Red Magic Mars će u oba slučaja koristiti 4D Shock sistem koji omogućava posebne vibracije kako bi dočarao događaje na ekranu. Što boljem ugođaju doprinijeće i stereo zvučnici s podrškom za DTS 7.1 audio.

Kako je ovdje riječ o telefonu za gejmere proizvođač je, u skladu sa trendom, sa zadnje strane dodao i RGB svjetlosne efekte kojih je ukupno šest – Sky, Iridescent, Laser, Rhythm, Aurora i Interstellar. Ako vam ugrađeni svjetlosni efekti nisu po volji možete ih promijeniti pomoću posebnog editora koji dolazi s uređajem.

Što se ostalih specifikacija tiče, Nubia Red Magic Mars ima 6-inčni ekran LCD tipa sa rezolucijom od 2.160 x 1.080 piksela te zavisno od modela 6 GB, 8 GB ili 10 GB RAM-a i 64 GB, 128 GB ili 256 GB interne memorije. Nezavisno od modelia kapacitet baterije je uvijek isti – 3.800 mAh, kao i konfiguracija kamera – sa svake strane nalazi se po jedna kamera rezolucije 8 MP (prednja) i 16 MP (pozadinska).

Za sada Red Magic Mars može se nabaviti samo na kineskom tržištu (od 7. decembra), a hoće li u nekom trenutku postati dostupan i izvan granica Kine za sada nije poznato. Cijene se kreću oko 390 USD (6 GB/64 GB), 460 USD (8 GB/128 GB) i 580 USD (10 GB/256 GB).

(bug)