Home Apple iOS Ako imate iPhone veće su šanse putem Tindera i sličnih aplikacija za...

Ako imate iPhone veće su šanse putem Tindera i sličnih aplikacija za muvanje u odnosu na vlasnike Androida

Može li pametni telefon koji koristite biti ključan u pronalaženju vaše ljubavi života? Iako se čini da model telefona ne bi trebao imati nikakve veze s odabirom osobe s kojom ćete izaći ili završiti zajedno, istraživanje kompanije CompareMyMobile pokazuje da u često ipak postoji neka (tajna) veza. Kompanija je analizirala više od 50 hiljada akcija (swipe lijevo i desno, match) na aplikacijama za online dating u 15 velikih gradova SAD, Kanade i Velike Britanije, a rezultati koji su dobili i više su nego zanimljivi.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Za potrebe istraživanja napravili su lažne profile na stranicama za upoznavanje u 15 velikih gradova. Svi su takvi lažni profili bili potpuno identični, osim po brendovima tehnoloških kompanija koje su koristili.

Wiko View5 i View5 Plus telefoni imaju indikator trajanja baterije ugrađen u okvir telefona

Hakeri sada mogu iskoristiti Windows Defender da instaliraju virus na vaš računar

Rezultate koje su dobili prilično su zanimljivi te pokazuju da su na aplikacijama za upoznavanje puno popularniji i atraktivniji korisnici Appleovih uređaja – iPhonea, Apple Watcha i slušalica AirPods. Rezultati tako pokazuju da veći uticaj na to hoće li netko svajpati desno vaš profil ima telefon koji koristite, nego profilna slika koju postavite na Tinderu i sličnim aplikacijama. Vjerovali ili ne, ali istraživanje je pokazalo da profili na kojima je prikazan iPhone imaju čak 76 posto veće šanse za listanje udesno, odnosno lajkanje tavih korisnika. Veću šansu za desnim svajpanjem imaju i korisnici Appleova sata (61 posto), dok je 41 posto veća šansa da će netko svajpati desno ako koristite AirPods.

Srbija se obavezala da izbaci Huawei telekomunikacionu opremu?

Novi detalji o Samsung Galaxy S20 Fan Edition telefonu

Osim Appleovih uređaja, veće šanse za desni svajp imaju i vlasnici Samsungovih telefona (19 posto), dok ostali Androidi ne stoje tako dobro. Tako ako imate Googleov telefon, šanse za desni svajp su manje 10 posto, korisnici Huaweija (23 posto) i OnePlusa stoje još gore (30 posto), dok najlošije stoje vlasnici BlackBerryja. Vlasnici uređaja koji su nekada bili statusni simboli poslovnjaka i onih malo dubljeg džepa najmanje su atraktivni na aplikacijama za muvanje te je šansa za listanje udesno manja za 74 posto za osobe s BlackBerryjem u džepu.

Kolike su razlike između Exynos i Snapdragon verzija Samsung Galaxy Note20 Ultra telefona?

Google objasnio na koji način Mape izračunavaju saobraćaj na ulicama

(zimo)