Home Android Telefoni Kolike su razlike između Exynos i Snapdragon verzija Samsung Galaxy Note20 Ultra...

Kolike su razlike između Exynos i Snapdragon verzija Samsung Galaxy Note20 Ultra telefona?

Iako ugradnja Exynos i Snapdragon čipseta u Galaxy S i Galaxy Note telefone u zavisnosti od tržišta nije počela sa ovom godinom, ove godine su razlike između navedenih čipseta tolike, da se otvoreno postavljaju pitanja takve prakse.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Potpuno je jasno da su Sjedinjene Američke Države tržište za sebe, te da je tamo Samsung telefon praktično sinonim za Android, jer pored iOS baziranih telefona kompanije Apple koji drže preko 50% tržišta, jedino Samsung drži značajan udio sa okvirno 30% tržišta, dok LG drži oko 6%, Motorola i Google svaki po oko 3%, a ostali proizvođači praktično i ne postoje.

Novi detalji o Samsung Galaxy S20 Fan Edition telefonu

Jasno je i da zbog takvog tržišnog udjela koji Apple posjeduje, Samsung mora ponuditi najbolje što ima, ali nije jasno da Samsung iz godine u godinu Evropskim, ali i međunarodnim kupcima nudi Exynos verzija Galaxy S i Galaxy Note telefona koje su inferiornije jer ima bolju zaradu ugradnjom sopstvenih čipseta u odnosnu na Snapdragon koje mora kupovati od Qualcomma.

Otkriven razlog za iznenadnu pojavu telefona okačenih na drveću u Čikagu

Ta razlika je kulminirala sa Galaxy Note20 serijom jer su Exynos kupci dobili Exynos 990 koji se nalazi i u Galaxy S20 seriji uređaja s početka godine, dok su kupci Snapdragon verzije dobili novi i snažniji Snapdragon 865+ koji je bolji od Snapdragon 865 iz američke verzije Galaxy S20 telefona.

Wiko View5 i View5 Plus telefoni imaju indikator trajanja baterije ugrađen u okvir telefona

Hakeri sada mogu iskoristiti Windows Defender da instaliraju virus na vaš računar

Pa koliko su zaista Exynos verzije inferiornije od Snapdragon? Poznati youtuber Zac Nelson poznat po svom YouTube kanalu JerryRigEverything (jerry-rig je inače izvedenica iz nautičkog termina jurry mast, odnosno kada se na brodu podigne novi improvizovani jarbol jer je stari uništen i u prevodu znači popravku priručnim i nekonvencionalnim sredstvima, nešto slično terminu “štapom i kanapom” u našem jeziku – op. ur.) napravio direktno poređenje Exynos i Snapdragon verzija Samsung Galaxy Note20 Ultra telefona i došao je do slijedećih zaključaka, uz napomenu kako bi za preciznije testiranje trebao nabaviti više primjeraka svakog uređaja: Snapdragon verzija ima primjetno bolje performanse, primjetno se manje grije i primjetno manje troši bateriju. Ostatak specifikacija je isti i Zacovi testovi su pokazali da nema razliku u tome da li se u vašem telefonu nazali bakarni ili grafenski sistem hlađenja o čemu smo ranije pisali.

Srbija se obavezala da izbaci Huawei telekomunikacionu opremu?

Da nas ne shvatite pogrešno, Exynos verzije Galaxy S i Galaxy Note uređaja su zaista vrhunski telefoni u svojoj klasi, te njihovu kupovinu definitivno preporučujemo, ako ih sebi možete priuštiti. Ali iako smo možda mi na istoku Evrope navikli da nam se prodaje lošija roba pod istom oznakom kao na Zapadu, ne možemo se ne zapitati da li je takav odnos Samsunga i forsiranje Exynos verzija telefona van SAD, zaista ispravan i korektan?

Google objasnio na koji način Mape izračunavaju saobraćaj na ulicama