Home Ostalo Amazon špijunira države i vlade

Amazon špijunira države i vlade

Zbog jednog oglasa za posao koji je objavio Amazon, zabrinuta je cela Evropska unija. Naime, kompanija Džefa Bezosa nedavno je objavila kako traži “obaveštajnog analitičara“, a da prednost imaju osobe koje govore španski i francuski.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Zadatak koji ovo radno mesto podrazumeva je praćenje onih koji šalju pretnje Amazonu, a tu spadaju i sindikati i politički lideri. Obaveštajni analitičar bi prikupljao informacije o svim osetljivim temama koje se tiču Bezosove kompanije, o čemu bi, naravno, bili obavešteni nadređeni.

Huawei će navodno 22. Oktobra predstaviti Mate 40 seriju telefona

Oglas je obrisan ubrzo nakon što je postavljen, ali ne pre nego što je privukao pažnju političara u Evropi. Tako je Lejla Šajbi, poslanica Evropskog parlamenta, okupila kolege i zajedno su poslali pismo Džefu Bezosu, prenosi CNBC.

Pred samo predstavljanje, navodno su procurili svi detalji o iPhone 12 telefonima

Oni su u pismu izrazili svoju zabrinutost oko oglasa za posao, i pitali da li to znači da će se svi, uključujući i evropske političare, naći pod potencijalnom “prismotrom” Amazona.

YouTube će uvesti opciju online prodavnice

“Veoma smo zabrinuti zbog vaših namera. Zanima nas da li to podrazumeva i praćenje sindikalista i političkih predstavnika koji kritikuju rad kompanije”, deo je poruke koju je potpisalo 36 poslanika Evropskog parlamenta.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Kako su za medije rekli iz Amazona nakon što je oglas uklonjen, opis posla nije bio adekvatno objašnjen i ne radi se i špijuniranju, već o analizi podataka koji su javno dostupni, kako bi se popravilo poslovanje kompanije.

(tehnopolis)