Home Ostalo Sistem Android 10 Q stiže sa sistemskom podrškom prepoznavanja lica

Android 10 Q stiže sa sistemskom podrškom prepoznavanja lica

Pojavili su se neki novi detalji o dolazećoj verziji Android operativnog sistema, na osnovu APK-a softvera. Android Q će nositi broj Android 10, kao što su Android P i O bili 9 i 8.

Android Q će doneti poboljšanu podršku za prepoznavanje lica, a najverovatnije će implementirati infracrvenu kameru, dot projektor i drugo. Meni za podešavanje prepoznavanja lica će biti sličan onom za senzor otiska prsta i biće odvojen od aktuelnog menija.

Nova verzija Androida će imati i podršku za izvorno snimanje ekrana, a ovo je nešto za šta su se do sada koristile eksterne aplikacije. Tu je nova Emergency opcija u meniju za paljenje, pored screenshot, restart i power off opcija.

Nova funkcija će biti Sensor Privacy, koja će omogućiti da se isključe svi senzori, ali za sada nije poznata svrha ove funkcije. Na kraju, Android Q dobija Wi-Fi WPA3 i 5G podršku.

Google se sprema da objavi Android Q tokom svoje I/O konferencije početkom maja, sa tamnim modom za kompletan sistem i pomenutim novim funkcijama. Pre toga sigurno možemo očekivati i prve beta buildove platforme.

(benchmark)