Home Ostalo Sistem Android 8.1 donosi opciju koja je prikazivati aplikacije zbog kojih telefon brže...

Android 8.1 donosi opciju koja je prikazivati aplikacije zbog kojih telefon brže troši bateriju

182
1
SHARE

Jedan od najvećih problema koje Android telefoni imaju, kada je radni vek baterije u pitanju, jesu takozvani “wakelocks“. Wakelocks nastaju kao posledica toga što aplikacije konstantno vuku informacije iz telefona, što uređaj sprečava da uđe u dublji “sleep mode”, gde se baterija troši minimalno. S obzirom na to da telefon nikada ne može da uđe u sleep mode, baterija se konstantno troši.

Prema svemu sudeći, Google u najnovijem Android 8.1 Developer Previewu donosi aplikaciju za baterije koja ističe napadne aplikacije. Upozorenje se prikazuje u podešavanjima za bateriju kao crvena ikonica, sa imenom napadne aplikacije i način na koji troši bateriju. Pritisak na upozorenje daje opciju ispravljanja ovog problema.

Za sada nije poznato da li će ova nova funkcija postati deo Android 8.1 verzije, kada ona bude ozvaničena ali po svemu vjerovatno hoće jer se svakako radi o zanimljivom projektu kompanije Google, koji će se sigurno u nekom trenutku naći na Androiid uređajima.

(benchmark)

  • Filip Jovanovic

    Kažete da ,,picture in picture” mod treba da dođe u android oreu i sad za ovo. Imam j5 2017 i jedino što sam primetio da telefon, od tih funkcija orea nema, je,,rescue party”. Tako da evo ga oreo 😎