Home Apple iOS Apple M1 GPU je moguće koristiti za “rudarenje” Ethereuma

Apple M1 GPU je moguće koristiti za “rudarenje” Ethereuma

Rudarenje Ethereum kriptovalute je zabeležilo ogromnu popularnost poslednjih godina. U poslednje vreme, valuta je popularna zbog skoka vrednosti Ethereuma, a ovo je posledica rasta vrednosti glavne kriptovalute na tržištu – Bitcoina. Ethereum rudari koriste prilagođene PC uređaje, opremljene brojnim grafičkim kartama kako bi rudarili Ethereum. Druge alternative nisu podobne jer grafičke karte imaju visoku “hash” stopu preko KECCAK-256 hashing algoritma.

Znate li da možete pratiti Balkan iOS i putem Vibera?

Glasine spominju da bi Apple mogao predstaviti 15 inčni MacBook Air

Međutim, ukoliko ste se pitali da li je rudarenje Ethereuma moguće na novim Apple M1 opremljenim Mac računarima, odgovor stiže u vidu brojnih eksperimenata sa novim Apple M1 procesora i testiranja njegovih mogućnosti. Softverski inženjer Yifan Gu, koji radi za Zensors, otkrio je način kako da Apple M1 GPU iskoristi za rudarenje Ethereuma. On je portovao Ethminer alatku na Apple-ov macOS za Apple Silicon i uspeo je da pomoću GPU-a rudari kriptovalutu.

iMac i Mac Pro bi mogli imati retro dizajn

Tim Cook izjavio da Apple svake 3 do 4 sedmice kupi po jednu kompaniju

Iako je tehnički test bio uspešan, rezultat je bio slab. GPU je uspeo da dostigne svega 2 MH/s snage rudarenja, što je veoma nisko u odnosu na desktop GPU rešenja. Softver troši svu snagu GPU-a i limitira mogućnosti rada, tako da rudarenje pomoću M1 čipa za sada ne predstavlja profitabilno rešenje.

Pojavile se fotografije koje navodno prikazuju Apple AirPods 3 slušalice

A capella grupa imitira zvukove sa Windows računara i iPhone telefona

(benchmark)