Home Windows Chrome uskoro ima novi način otvaranja anonimnog moda

Chrome uskoro ima novi način otvaranja anonimnog moda

Chrome_1

Vjerovatno ste koristili ili još koristite Google Chrome, najpopularniji Internetski pretraživač na Svijetu. U ovome tekstu nećemo govoriti o njegovim značajkama, njegovim konkurentima ili zauzimanju kapaciteta radne memorije u odnosu na druge softvere, pričat ćemo o „privatnom načinu pretraživanja”. Sigurni smo kako velika većina vas ne zna što je to „privatni način pretraživanja”?

LibreOffice 7.0 –sve jača alternativa Microsoft Officeu

Da ne duljimo riječ je o pretraživanju odnosno korištenju Google Chrome web preglednika pri kojem kada se koristi korisnik ne ostavlja nikakav trag da je bio odnosno pretraživao pojedinu web stranicu. Web stranice neće uzimati Cookie, „privatni način pretraživanja” izbjegavat će vatrozide, proces pretraživanja neće biti vidljiv u povijesti Chrome web preglednika te tome slično. Znači bez ikakvog traga u odnosu na „normalno” surfanje kada se na običan način koristi Google Chrome. No ono što vam želimo reći jest to kako je Google (za sada samo na Windows platformi) odlučio učiniti nov način otvaranja privatnog načina pretraživanja.

Google prekinuo prodaju Pixel 4 i Pixel 4 XL telefona

Do sada je bilo potrebno kada se uđe u Google Chrome odabrati kombinaciju tipki: CTRL-SHIFT-N, no više tome neće biti tako. Naime Google je odlučio da će pokretanje privatnog načina pretraživanja biti dovoljno pokrenuti iz „radne površine” kao što sada recimo imamo prečac za Chrome na radnoj površini.

Google Chrome Logo

Naravno ovo nije i službeno potvrđeno od strane Googlea, već se do navedenog došlo do „kopanja” po kodu Beta inačice Chrome verzije 86 ali ako je vjerovati izvorima, navedena značajka odnosno novina neće biti dostupna sve do finalne inačice Chrome 87, što je svakako još dugo razdoblje.

Preuzmite:

Google Chrome

Google Chrome / Beta program