Home Windows LibreOffice 7.0 –sve jača alternativa Microsoft Officeu

LibreOffice 7.0 –sve jača alternativa Microsoft Officeu

LibreOffice logo

Svi znamo za Microsoft Office/Office 365. Odnosno set softverskih alata za urede. Oni nam služe za pisanje dokumenata u Wordu, pravljenje Excel tablica, izradu prezentacija pomoću PowerPointa te bazi podataka. No jeste li znali da ima i jedan „sličan alat” potpuno besplatan koji donosi sve to i još je k tome kompatibilan s Office softverskim rješenjem a njegova cijena je potpuno besplatna? Riječ je o LibreOfficeu.

Naučnici preimenovali gene kako ih Excel ne bi stalno pretvarao u datume

Ljudi koji stoje iza LibreOffice rješenja svoje su putovanje započeli davne 2010, godine. Da bi godinu dana kasnije, odnosno 2011, godine izašla prva inačica LibreOffice softverskog uredskog rješenja. Ako se pitate što to LibreOffice nudi u odnosu na Microsoft Office, odnosno koji je bolji a koji lošiji? Reći ćemo samo CIJENA. Microsoft Office se plaća da bi se imala podrška (naravno postoji mogućnost „preuzimanja” Microsoft Officea za besplatno ali nije to ono što korisnik očekuje i traži, jednostavno rečeno nema softverske podrške).

LibreOffice 7.0

Dok LibreOffice sve to ima i to za potpuno besplatno. Što se tiče kompatibilnosti LibreOffice je kompatibilan i s 32-bit te 64-bit verzijama Windows operativnog sustava kao i s Linux distribucijama te svoju inačicu LibreOffice ima i za MacOS računala odnosno macOS.

Beta verzija MacOS Big Sur je postala dostupna za preuzimanje

Sada kada se tome pridoda i nova nadogradnja LibreOfficea na verziju 7.0 „veselju jednostavno nema kraja”. U nastavku vam donosimo video-zapis gdje su navedene sve novine i značajke koje donosi LibreOffice 7.0 a vi slobodno preuzmite te uronite u Svijet LibreOffice softverskog uredskog rješenja potpuno besplatno.

Preuzmite: LibreOffice