Home Ostalo Discord naredne stiže na PlayStation Network

Discord naredne stiže na PlayStation Network

Sredinom marta mediji su se raspisali o još jednoj potencijalnoj Microsoftovoj akviziciji teškoj čak 10 milijardi dolara. Iako tada zvanično ništa nije bilo potvrđeno, prema pisanju nekih tehnoloških medija činilo se prilično sigurnim da će Microsoft preuzeti Discord. Riječ je o komunikacijskoj platformi koja je naročito popularna među gamerima, ali u posljednje vrijeme masovno se koristi i u krugovima nepovezanim s videoigrama. Ova je platforma zanimljiva jer, osim tekstualne, omogućuje i video i glasovnu komunikaciju, čime je i Discord jedan od konkurenata jedne od najpopularnijih aplikacija u posljednje vrijeme Clubhouse.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Kako smo nedavno objavili, ono što se činilo skoro kao gotova stvar na kraju se ipak nije ostvarilo te je, umjesto preuzimanja od strane Microsofta, Discord nastavio svojim putem, a razmišljanja osnivača kompanije bila su usmjerena prema izlasku na berzu. Razlozi prekida pregovora s Microsoftom nisu poznati, ali pokazalo se kako je Discord u isto vrijeme pregovarao i sa Sonyjem. Osim što je japanska kompanija investirala “manji iznos” u Discord, postigli su sporazum o integraciji ove komunikacijske platforme u PlayStation Network.

Novi video detaljno prikazuje Huawei Harmony OS

Naš je cilj povezati iskustva Discorda i PlayStationa na konzolama i mobilnim uređajima počevši od sljedeće godine i time prijateljima, grupama i zajednicama omogućiti druženje, zabavu i jednostavniju komunikaciju dok zajedno igraju video igre, komentarisao je prvi čovjek PlayStationa Jim Ryan ovu saradnju. Još prije mjesec dana čitali smo o integraciji Discorda u Microsoftovu platformu Xbox, ali umjesto toga od početka sljedeće godine putem Discorda komuniciraće korisnici Sonyjeve konkurentske platforme.

Samsung prestaje ažurirati Galaxy S8 telefon bezbjednonosnim zakrpama

(zimo)