Home Android Novi video detaljno prikazuje Huawei Harmony OS

Novi video detaljno prikazuje Huawei Harmony OS

Prvi Huawei uređaji sa Harmony OS operativnim sistemo bi trebali stići već sledećeg meseca. Dok je interni sistem još uvek u beta verziji, na Weibu se pojavio četvorominutni video koji otkriva sva glavna poboljšanja koja je kineska kompanija uvela.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Najdrastičnija promena je novi kontrolni centar, koji se otvara povlačenjem iz gornjeg desnog ugla. Gornji levi ugao otvara pretraživač na telefonu, dok osnovni gest nadole bilo gde na ekranu otkriva obaveštenja. Telefon koji se koristi u ovom videu je Huawei Mate 40 Pro. Aplikacije se otvaraju mnogo brže nego što smo videli na bilo kom uređaju sa Androidom. Međutim, osoba koja stoji iza videa podsetila je gledaoce da ovo trenutno radi samo za interne aplikacije, možda neće biti brza za nezavisne pregledače, igre itd.

Zašto povremeno trebate restartovati svoj Android telefon

Vizuelno, Harmony OS 2.0 je prilično blizu onome što smo videli na bilo kom EMUI 11 pametnom telefonu. Huawei je već razvio intuitivan dizajn dobrog izgleda i logično je da ga se drži. Ono što još uvek ne znamo, ali nadamo se da ćemo uskoro saznati, jeste da li je novi OS zasnovan na Android jezgru, kao što glasine tvrde ili je to potpuno drugačija platforma, napravljena od nule.

Samsung Meksiko greškom najavio Galaxy S21 FE telefon

(benchmark)