Home Windows Windows PC Google će češće ažurirati Chrome web browser

Google će češće ažurirati Chrome web browser

Dinamičnost tržišta povlači sa sobom promenu načina razmišljanja kompanija, uključujući i one najveće. Poslednji primer je informacija koja stiže iz Google-a u kojoj je najavljeno da će se skratiti vreme između dva update-a za najpopularniji svetski browser.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Sadašnja praksa je da se Chrome brower update-uje jednom u mesec i po dana (svakih šest nedelja). Uskoro će se to promeniti, jer će od verzije 94, koja će se pojaviti u trećem kvartalu ove godine, nove verzije i unapređenja moći da se očekuju jednom mesečno (svakih četiri nedelje). Ovaj potez je donekle iznuđen i konkurencijom, jer je Firefox prvi, početkom ove godine, prešao na mesečni ciklus update-a.

Brave, kompanija poznata po svom web browseru sprema konkurenta Google pretraživaču

Naravno, ne žele baš svi korisnici da „svaki čas“ instaliraju nove verzije programa. To je prvenstveno izraženo u poslovnom okruženju, pa će zbog toga Google dodati i „Extended Stable“ opciju, koja će, ako se uključi, korisnicima nuditi novi update jednom u dva meseca (u intervalima od osam nedelja). I tim korisnicima će biti ponuđene bezbednosne zakrpe na dvonedeljnom nivou, ali one neće sadržavati nikakve nove funkcije.

Pojavili se novi renderi Huawei P50 Pro telefona koji pokazuju drugačiji dizajn

(pcpress)