Home Ostalo Internet Brave, kompanija poznata po svom web browseru sprema konkurenta Google pretraživaču

Brave, kompanija poznata po svom web browseru sprema konkurenta Google pretraživaču

Brave, kompanija poznata po istoimenom web browseru koji ima mnogobrojne zanimljive opcije što ga čini vrijednim pažnje iako je zasnovan na Chromiumu kao i mnogo drugi browseri uključujući Google Chrome, sada ima novi projekat. Planiraju da naprave Internet pretraživač koji će konkurisati samom Google pretraživaču.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Brave Search bi trebalo da postane alternativa Google pretraživaču, koja čuva privatnost korisnika. Za razliku od jedne od najvećih kompanija na svetu, njihov biznis model ne bi trebalo da se zasniva na prikupljanju podataka o tome šta sve korisnici pretražuju online, čak i ako je uključen incognito mode. S obzirom da su neki od stručnjaka na polju privatnosti ukazali na činjenicu da se čak i u Brave pregledaču koji se smatra sigurnim, ukoliko koristite Google pretraživač, prikupljaju određeni podaci, odlučili su se na potez pravljenja novog pretraživača koji poštuje vašu privatnost.

Pojavili se novi renderi Huawei P50 Pro telefona koji pokazuju drugačiji dizajn

Kompanija navodi da će korisnicima dati dve opcije: prvu, koja je bez reklama i koja se plaća ili opciju bez plaćanja, al koja iako prikazuje reklame, stara se da podaci korisnika ne stignu do oglašivača. Iz kompanije koja stoji iza ovog poduhvata već navode da su napravili predlog o novom rangiranju koje pravi pretraživač, a koji će kako navode biti drugačiji od Google-ovog.

Xiaomi će u drugoj polovini ove godine predstaviti telefon koji ima punjanje od 200W

(pcpress)