Home Ostalo Google Play prodavnica dobila mogućnost dijeljenja aplikacija putem Nearby Sharing opcije

Google Play prodavnica dobila mogućnost dijeljenja aplikacija putem Nearby Sharing opcije

Google Play prodavnica sada nudi najbolji primer Nearby Sharing, omogućavajući vam da delite aplikacije i ažuriranja između uređaja. Kao što je APK Insight tim prvi put primetio u septembru, a Google ga zvanično zvanično ocenio u decembru, Play Store sada uvodi mogućnost deljenja aplikacija sa Android uređajima u blizini. Za korišćenje nove funkcije, trebalo bi da imate verziju 24.0 ili noviju u Google Play Store-u. Da biste započeli funkciju Nearby Sharing, otvorite Google Play Store, kliknite na meni u gornjem uglu, a zatim izaberite „My apps and games“.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Na ovoj stranici biste trebali videti pregršt tabova na vrhu, od kojih bi na jednom trebalo da stoji „Share“. Ako ne vidite tab Share, pokušajte da sačekate nekoliko minuta jer smo ustanovili da će trebati malo vremena da Play Store omogući funkciju nakon ažuriranja. Na novom Share tabu u Play Store-u imate mogućnost da dozvolite uređaju da „pošalje“ ili „primi“ određenu Play Store aplikaciju. Bez obzira koju opciju odabrali, Play Storeu ćete morati da dozvolite pristup svojoj lokaciji, koja se koristi za određivanje uređaja koji su u blizini. Ako odlučite da pošaljete aplikaciju, doćićete do liste svojih Android aplikacija koje su spremne za slanje. Pre svega, nije sve aplikacije moguće slati putem funkcije Nearby Sharing. Na primer, bilo koje aplikacije koje ste platili, učitali ili nisu javno dostupne u Play Store-u, ne mogu se deliti sa obližnjim uređajem.

Huawei prepolovio narudžbu komponenti za telefone u odnosu na prošlu godinu

Kada odaberete jednu ili više aplikacija za slanje, moraćete da potražite uređaj koji prima, bilo da je to telefon prijatelja ili člana porodice ili drugi vaš uređaj, koji je pritisnuo dugme „Recieve“ u Play Store. Izaberite primaoca i oni će primiti zahtev za uparivanje, gde će vam obojici biti prikazan kod za uparivanje kako biste bili sigurni da ste izabrali pravi uređaj. Jednom kada se upari, deljenje započinje, a brzine prenosa su impresivne, verovatno bolje od mnogih kućnih Internet veza. Kada se preuzimanje završi, primalac mora da pritisne dugme „Install“ za svaku aplikaciju ili „Instali all“ da bi mogao uživati u svojim novim ili ažuriranim aplikacijama. Dok pošiljalac ili primalac ne kliknu na dugme „Disconnect“, dva uređaja su i dalje povezana i mogu međusobno deliti aplikacije Play Store-a u oba smera.

Kreiranje Bitcoina troši više električne energije nego kompletna Argentina sa 45 miliona stanovnika

(pcpress)