Home Ostalo Google, Xiaomi i Oppo će kupovati Samsung ekrane za svoje savitljive telefone

Google, Xiaomi i Oppo će kupovati Samsung ekrane za svoje savitljive telefone

Novi izveštaj, koji je objavio The Elec, potvrđuje ranije navode iz decembra koji su sugerisali da će Vivo, OppoXiaomi i Google objaviti savitljive telefone. Novi izveštaj ne pominje Vivo, ali ističe da Samsung razvija fleksibilne ekrane za Oppo, Xiaomi i Google.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Kada je u pitanju Oppo, displej koji je u razvoju se otvara od vrha ka dnu, što znači da će telefon imati preklopni format. Eksterni ekran će imati veličinu između 1.5 i 2 inča, što sugeriše da će displejbiti dugačak kada se otvori. Xiaomi se, prema izveštaju, prebacuje sa ekrana koji se savijao ka spolja na savijanje ka unutra. Za novi displej od 8.02 inča, Xiaomi se udružio sa kompanijama Samsung i CSOT. Xiaomijev savitljivi uređaj će navodno imati 6.38-inčni eksterni displej.

Prvi telefon sa Samsung ISOCELL GN2 senzor stiže iz Xiaomija

Na kraju, o Google savitljivom modelu nema mnogo informacija, a izveštaj pominje da Samsung razvija OLRD ekran za Google. Ovaj displej bi mogao imati veličinu od oko 7.6 inča. Samsung je trenutno vodeća kompanija kada su u pitanju telefoni sa fleksibilnim ekranima, a od južnokorejskog proizvođača se ove godine očekuju tri nova modela iz ovog segmenta tržišta.

Samsung obećao 4 godine sigurnosnih ažuriranja za svoje Android telefone

(benchmark)