Home Android Telefoni Samsung obećao 4 godine sigurnosnih ažuriranja za svoje Android telefone

Samsung obećao 4 godine sigurnosnih ažuriranja za svoje Android telefone

Samsung je prošle godine najavio kako će većinu svojih Android telefona, pored obaveznih dvogodišnjih Android nadogradnji koje Google sugeriše proizvođačima ali ne i forsira, ažuirirati dodatnu godinu dana.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Sada, Samsung daje novo obećanje, a to je kako će svi Galaxy telefoni iz Galaxy S, Galaxy Note, Galay Z, Galaxy A te Galaxy XCover serija, baš kao i Galaxy Tab tableti dobijati sigurnosne nadogradnje četiri godine. To znači kako će oko 130 uređaja obućvaćenih ovom politikom dobijati 3 godine nove Android nadogradnje, a zatim dodatnu godinu sigurnosne nadogradnje. Izuzev samog Google, niti jedan drugi Android proizvođač ne nudi ni približno sličnu politiku postrodajne brige i korisničkim uređajima.

Huawei širi poslovanje na uzgoj svinja

Samsung nije uvijek imao tako sjajnu politiku, ranije je bio primjer sporog ažuriranja i nadogradnje uređaja, ali se u zadnje dvije godine popravio, tako da su premium uređaji iz 2019. godine već na Androidu 11, dok su uređaji srednje klase poizvedeni u poslednje dvije godine ili na Androidu 10 ili na Androidu 11.

Epic Games Store poklanja Rage 2 i Absolute Drift igre

Nadajmo se kako će ovaj Samsungov potez pokrenuti i ostale Android proizvođače u tom pravcu, ali trenutno izgleda da se korisnicima ne smiješi svijetla budućnost jer su pojedini brendovi poznati po redovnom ažuriranju, kao što je to (bio) OnePlus, najavili da će njihovi novi OnePlus Nord10 i Nord100 dobiti samo nadogradnju na Android 11, što je apsurdno jer je Android 11 predstavljen mjesecima prije navedenih telefona. U svakom slučaju, hvale vrijedan potez Samsunga, a liste telefona obuhvata uređaje proizvedene 2019. godine i novije.

Osnivač Huaweija izjavio kako je iPhone 12 najbolji pametni telefon na svijetu