Home Android Telefoni Honor prelazi na Snapdragon, Huawei razvija novi Kirin čipset

Honor prelazi na Snapdragon, Huawei razvija novi Kirin čipset

Otkad je Huawei prodao svoj Honor brand konzorcijumu nekoliko kineskih kompanija, polako počinju stizati vijesti o novim modelima. Jedan od prvih koje će Honor lansirati biće Honor V40, čiji je razvoj započet još u doba dok je brand pripadao Huaweiju. Pokretaće ga MediaTek Dimensity 1000 procesor s podrškom za 5G mreže, a ostatak tehnologije bi mogao dijeliti s Huawei Mate 40.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Ali s obzirom na razvoj događaja, Honor je u direktnim pregovorima s američkim Qualcommom, od kojeg će naručivati 5G procesore za buduće modele. To znači da uskoro možemo očekivati veći broj modela ovog proizvođača.

Ovo su novosti koje donosi Xiaomi MIUI 12.5 korisnički interfejs

Huawei navodno i dalje razvija Kirin procesore, barem ako je suditi po najnovijim glasinama, a sljedeća generacija bi trebala biti proizvedena u 3nm procesu. Trebao bi ih proizvoditi tajvanski TSMC, ali za sada nije poznato kako to namjerava izvesti s obzirom na još uvijek aktuelne američke sankcije. Trump je, ako se sjećate, zabranio TSMC-u isporuku čipova Huaweiju zbog mašina za proizvodnju koje djelomično koriste američku tehnologiju. Dakle takav scenarij je moguć jedino ako Bidenova administracija omekša odnose s Kinom.

Xiaomi tvrdi kako ne kopira Apple izbacivanjem punjača iz kutije Mi 11 telefona

(mobhr)